De beste verfmerken voor muurverf binnen

De beste verf merken voor muurverf

Veel consumenten zijn gefixeerd op een zo laag mogelijke prijs voor hun muurverf maar er zijn ook andere zaken om rekening mee te houden, zoals: rendement, matheid en de te schilderen ruimte. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze geven we informatie over de zaken die u in acht moet nemen. Daarnaast benoemen we enkele merken die passen bij deze specificaties.

Rendement per liter

Het rendement is het aantal m2 (vierkante meter) die u kunt schilderen met 1 liter verf. Naast het rendement is ook de dekking van belang. Bij top merken is een lichte muur na 1 a 2 keer dekkend, bij de merken in de middenklasse is dit 2 a 3 keer. Verft u van donker naar licht, dan komt hier vaak nog een laag bij.

Matheid (glansgraad)

Elke verf heeft zo zijn eigen glansgraad, deze gaat van extra mat, tot aan hoogglans. In de meeste woonkamers en andere binnenhuizen vertrekken wordt matte verf gebruikt, de glanzende verven zijn voor buiten. Hier glijdt het vuil makkelijker van af en deze verf is wat harder en daardoor beter bestemd tegen de weersomstandigheden.

Welke muurverf voor welke ruimte

Nagenoeg elk merk muurverf (van de midden klasse tot de top klasse) heeft een andere verf voor bijvoorbeeld vochtige ruimtes dan de woonkamer bijvoorbeeld. Deze specificaties vindt u op het blik. Naast de vochtigheid is er ook de schrobklasse van een merk van belang. Dit geeft aan hoe makkelijk u een muur die behandeld is met deze verf kunt schoonmaken.

Farrow and Ball

Het merk met de beste reputatie als het gaat om (muur) verven is Farrow & Ball. Dit komt door de ongenaakbare kwaliteit van het merk. De verven hebben een zeer matte afwerking door het toevoegen van extra pigment. Ook spelen alle 132 kleuren muurverf met het ligt en ontstaat er een schitterend schouwspel. De verven zijn wel wat duurder dan de middenklasse zoals Flexa of Sikkens maar het rendement ligt ook circa 20% hoger dus dat verschil valt uiteindelijk lager uit.

Lees tip:  Waarom zijn wereldkaarten zo interessant?

Little Greene

Evenals de Farrow and Ball verven zijn ook de Little Greene verven voorzien van extra pigment, in  dit geval circa 40%. Ook zijn deze verven milieu vriendelijk. Het merk heeft 193 kleuren en dat zorgt voor een enorm uitgebreid assortiment. Ook hier ligt de prijs iets hoger maar is de beleving van de kleur (kleurdiepte, spelen met de lichtinval) ook dermate hoger dat u direct meegenomen wordt in de sfeer.

Paint and Paper Library

Dit merk uit Londen is een van de nieuwere verfmerken en dat is ook te zien aan hun kleuren. Hun verven worden veelvuldig gebruikt door vooraanstaande architecten en ze maken deze verven zelfs speciaal voor hen op kleur. Ze hebben ontzettend veel kleuren (meer dan 300!) dus er zit altijd wel een passende kleur voor u bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *