De 5 voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zie je steeds vaker, maar waarom is dit? Kunststof kozijnen hebben meerdere voordelen, voor jou zetten we deze voordelen op een rij. 

  1. Duurzaamheid van kunststof kozijnen 

Kunststof klinkt niet duurzaam van zichzelf, maar de realiteit bewijst anders. Kunststof is een hoogwaardig materiaal en kent vele voordelen. Omdat kunststof een kwalitatief waardig materiaal is gaan kunststof kozijnen lang mee. Kunststof rot niet zoals hout en oxideert niet zoals aluminium. Tegenwoordig zijn er zelfs al kunststof kozijnen op de markt waarvan de profielen volledig recyclebaar zijn.  

  1. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm 

Zoals net benoemd rotten kunststof kozijnen niet. Bij houten kozijnen moet eens in de zoveel tijd een schilder langs komen om de boel te schuren en te lakken om houtrot te voorkomen. Met kunststof kozijnen heb je daar weinig last van. Het enige dat je zelf moet doen is maandelijks een doekje er overheen halen om ze schoon te maken en langer mooi te houden. Kunststof kozijnen zijn namelijk erg goed opgewassen tegen het weer in Nederland en kunnen goed tegen zowel zon als regen.  

  1. Kunststof is goed in warmte- en geluidsisolatie  

Kunststof kozijnen zijn hol van binnen waardoor er stilstaande lucht in zit. Zoals je misschien al wist, is stilstaande lucht een uitstekend isolatiemateriaal voor zowel geluid als warmte. Op deze manier kun je in de winter de warmte binnenhouden en energiezuiniger leven. Naast de duurzaamheid van kunststof, wordt je huis er op gebied van duurzaamheid en energieverbruik ook beter van.  

  1. Kunststof kozijnen zijn betaalbaar 

Kunststof kozijnen zijn daarnaast goed betaalbaar en bijna goedkoop te noemen. Kunststof kozijnen zijn namelijk ongeveer 15% goedkoper dan houten kozijnen, afhankelijk van de grootte en locatie van je woning. Wil je weten wat kunststof kozijnen je zouden kosten? Bekijk dan de kunststof kozijnen van HEPRO online en gebruik hun handige rekentool. Naast de voordelige prijs van kunststof kozijnen is er ook nog de kans dat je er subsidie voor kunt ontvangen. Zelfs in 2020! 

  1. Hoe veilig zijn kunststof kozijnen? 
Lees tip:  Een tweedehands bureaustoel kopen

Kunststof ziet er in eerste instantie misschien niet zo sterk uit, maar niets is minder waar. Kunststof is een erg sterke stof die niet zomaar buigt of breekt. Samen met aluminium is kunststof het veiligste materiaal voor je kozijnen. De veiligheid van kunststof uit zich op twee verschillende manieren. 

Brandveiligheid van kunststof kozijnen 

Kunststof kozijnen reageren niet op hitte zoals je misschien zou denken. Wanneer hitte en plastic samenkomen zou je zeggen dat plastic makkelijk wegsmelt, dit is echter niet het geval. Kunststof kozijnen worden gemaakt van plastic thermoharders, dit betekent dat het plastic is dat niet vervormt of zacht wordt bij confrontatie met hitte. Het plastic wat dat wel doet is een thermoplast. Omdat kunststof kozijnen zijn gemaakt van thermoharders, verspreiden, bevorderen of wakkeren ze brandt niet aan. Brand technisch zijn kunststof kozijnen dus erg veilig. 

Inbraakveiligheid van kunststof kozijnen  

De inbraakveiligheid van kunststof kozijnen wordt bepaald door een aantal factoren, zoals de sloten en het soort glas. Aan de kunststof kozijnen zelf zal het echter niet gauw liggen. Kunststof is namelijk robuust en heeft een enorme veerkracht. Doordat het flexibel is, breekt het niet snel en dat is een groot pluspunt. Het openbreken met een koevoet zal dan ook niet zonder moeite gaan, want kunststof laat niet snel van zich winnen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *