Creëer een kindvriendelijk huis met deze 5 tips

Voorkom dat je kindje al snel na de geboorte gevaar loopt in huis! In dit artikel vind je vijf praktische tips, die je helpen van om jouw woning een kindvriendelijk huis te maken. Vaak is dit simpeler dan je denkt. De kans is echter groot, dat je per ongeluk zaken vergeet. Wat voor jou vanzelfsprekend is, zal dat voor je kindje niet direct zijn!

Tip 1: zorg voor een traphekje bij de trap

De belangrijkste stap in het creëren van een kindvriendelijk huis is wellicht het gebruik van een traphekje. Plaats het traphekje niet alleen aan de bovenzijde van de trap, maar ook beneden. Je kind heeft de neiging om zelf omhoog te klimmen, met alle risico’s van dien. Bekijk hier de populairste klemhekjes.

Tip 2: plaats schoonmaakmiddelen op een veilige plek

Ook niet onbelangrijk: zorg dat je kindje niet bij je schoonmaakmiddelen en bijvoorbeeld medicijnen kan komen. Plaats deze spullen bij voorkeur in een hoger kastje. Zo staan ze niet in het zicht en kan je kind hier ook niet bij.

Tip 3: kinderbeveiliging op stopcontacten

Je moet er niet aan denken dat je kind met zijn of haar vingers in de stopcontacten zit. Gelukkig zijn er speciale plaatjes, die je in het stopcontact kunt duwen. De stekker moet bij deze vorm van kinderbeveiliging eerst een kwartslag gedraaid worden binnen dit plaatje, voordat deze in het stopcontact zelf zit.

Tip 4: een rook- en koolmonoxidemelder

Niet alleen in een kindvriendelijk huis zijn de rook- en koolmonoxidemelder onmisbaar. Deze zouden in ieder huis terug moeten komen! Een koolmonoxidemelder is vanzelfsprekend voornamelijk belangrijk, wanneer je nog gas in huis gebruikt.

Lees tip:  Voordelen van het gebruik van kunstbloemen

Tip 5: kindvriendelijke apparaten met beveiliging

Voorkom dat je kinderen bij het fornuis kunnen, laat staan een dergelijk apparaat in kunnen schakelen. Veel van de moderne keukenapparaten kunnen worden voorzien van een kinderbeveiliging. Op deze manier kan je kind de apparatuur nooit zelf inschakelen, wat ongelukken voorkomt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *