Comfortabel de nacht door met boxsprings

Steeds meer zijn boxsprings niet alleen maar te vinden in hotelkamers. Je ziet ze steeds meer in de slaapkamers van Nederlandse huishoudens en dat is niet verwonderlijk, want een boxspring staat voor luxe, elegantie en comfort. Een boxspring is opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen: de box, het matras, een eventuele topper en het hoofd- en voetenbord. Door de gestoffeerde onderdelen van het slaapsysteem geef je al snel een luxe uitstraling aan je slaapkamer en door de verscheidene stijlen en materialen waarin je boxspring vervaardigd kan worden, passen boxsprings in ieder huishouden en iedere interieurstijl.

De kenmerken van boxsprings

Het onderdeel dat officieel de boxspring heet is de bodem van het slaapsysteem. Deze box is opgebouwd uit springveren. Het is een beklede bak bestaande uit hout of metaal, waarin een bed frame met poten zit en een kern van veren ofwel pocketveren ofwel bonellveren. Het matras komt op de boxspring te liggen. Het matras ondersteunt je lichaam. Bovenop het matras komt vaak nog een topper te liggen. Dit is een tweede matras tussen de vijfentwintig centimeter. Dit is een comfort verhogend item. Als laatste heb je nog de keuze uit de hoofd- en voetborden. Hiermee geef je boxsprings een heel uniek uiterlijk mee. De sfeer van je slaapkamer wordt erdoor bepaald, dus kies de hoofd- en voetborden niet lichtzinnig uit.

Mogelijke bedbodems

De bedbodem van boxsprings kun je in meerdere varianten aanschaffen, zoals pocketveren, bonellveren en elektrische bodems. Bedbodems met pocketveren bevatten springveren, die in pockets over de bodem verspreid zijn. De veren kunnen hierdoor afzonderlijk van elkaar bewegen. Hierdoor hebben ze een langere levensduur en bieden ze betere ondersteuning. Bonellveren bestaan uit spiraalveren, die door een staaldraad met elkaar in verbinding staan. Hierdoor is de ondersteuning van het gewicht overal gelijk. Als laatste heb je elektrisch verstelbare boxsprings. Het hoofdeinde en voeteneinde kun je hierdoor afzonderlijk van elkaar op een gewenste hoogte verstellen.

Lees tip:  Bedlampjes: Meer dan Licht in de Duisternis

De functie van een topper

De topper op een boxspring is niet alleen om meer comfort en luxe te bieden. Dit dunne extra matras verbetert de ondersteuning van het matras, waardoor er minder drukpunten zijn. Het biedt tevens extra stevigheid aan je lichaam afhankelijk van het materiaal, waaruit je topper vervaardigd is. Eveneens biedt een topmatras extra hygiëne. Je matras blijft zo langer schoon, waardoor de levensduur hiervan verlengd wordt. De tijk kun je van een topper afhalen en die regelmatig wassen of naar een stomerij brengen. 

Waarom kiezen voor een boxspring? 

Boxsprings bieden een aantal voordelen ten opzichte van gewone bedden. Ter afsluiting van dit artikel volgen deze nogmaals in een handig overzicht:

  • Optimale ondersteuning van je lichaam
  • Je eigen ligcomfort bepaal je helemaal zelf
  • Voor elk type slaper is een boxspring geschikt
  • Je hebt een uitstekende ventilatie in bed
  • Een boxspring heeft een lange levensduur van circa 25 jaar
  • Het bed biedt een hoge instaphoogte, wat niet alleen handig is met in- en uitstappen maar ook met opmaken van je bed.
  • In vele stijlen en materialen beschikbaar

Bij Vera Wonen kun je jouw boxspring nu aanschaffen tegen een lage prijs, zodat je optimaal kunt genieten van je nachtrust. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *