Bewezen tips om je huis sneller te verkopen

Bewezen tips om je huis sneller te verkopen

Als iemand zijn of haar huis te koop aanbiedt, willen ze er waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf zien te raken. Het kan immers zo zijn dat ze al een nieuw huis hebben gekocht en dat ze niet voor een lange tijd met dubbele kosten willen zitten, of bijvoorbeeld ook dat de inwonende overleden is en dat ze daarom snel de woning willen verkopen. In dit artikel geven wij een aantal bewezen tips waarmee je sneller je huis kunt verkopen. 

Laat het huis er aantrekkelijk uitzien 

Je zal het huis waarschijnlijk online laten zien op een makelaars- of woningsite, maak zelf of laat een fotograaf goede foto’s maken van de woning. Mensen zijn erg visueel ingesteld, ze zullen bijna altijd eerst foto’s willen zien voordat ze een huis willen bezichtigen. Wanneer je het huis via een makelaar verkoopt zullen geïnteresseerden vaak het huis op een gegeven moment komen bezichtigen. Dit is een erg belangrijk moment, het is belangrijk dat de eerste indruk voor hun altijd goed is en dat ze er ook gelijk thuis voelen. Er zijn een aantal belangrijke zaken die je bij een bezichtiging kunt doen, onder andere de volgende:

  • Ruim het huis op: Een opgeruimd huis verkoopt natuurlijk altijd beter, denk bijvoorbeeld aan speelgoed van de kinderen, spulletjes voor de huisdieren, tijdschriften op tafels, vieze borden op het aanrecht etc. Maak ook het huis goed schoon, kom met het doekje ook eens op plekken die je normaal overslaat.
  • Probeer wat extra sfeer te creëren, iets wat je bij woonprogramma’s op tv veel ziet is het aansteken van een aantal kaarsen, een lekkere geur draagt ook bij aan de sfeer in het huis. Zorg bijvoorbeeld dat er ook een geurkaars aanstaat of dat er ergens geurstokjes staan. 
Lees tip:  CV-Compleet

Maak gebruik van woningsites

Het gebruik maken van meerdere woningsites wordt ook altijd aangeraden, probeer het netwerk altijd zo groot mogelijk te maken. Als je gebruik maakt van een makelaar dan zul je altijd ook op hun site staan, zet echter ook altijd een advertentie op sites zoals Funda en deel je huis op de social media. 

Maak gebruik van een vastgoedhandelaar

Wanneer je je huis écht snel wilt verkopen, kan je altijd nog gebruik maken van een vastgoedhandelaar. Als een vastgoedhandelaar interesse heeft, kan je binnen enkele dagen je huis verkopen. Vaak wordt dergelijke bedrijven ingeschakeld wanneer iemand hun huis wilt verkopen omdat ze te maken hebben met een overlijden, een scheiding, een emigratie of wanneer ze in de schuldsanering komen te zitten. Schakel wel een betrouwbaar bedrijf in, kijk bijvoorbeeld eens op www.bagrovastgoed.nl voor meer informatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *