Bespaar op je energierekening

Als je ergens veel geld mee wilt besparen, is het verstandig om te kijken naar je energieverbruik. Het is heel gemakkelijk om geld te besparen op je energiekosten. In dit artikel geven we je onze beste tips om geld te besparen op je energiekosten. Via providers.nl kun je de beste energiecontracten met elkaar vergelijken. 

Stap over op een vast contract

Veel huishoudens betalen nog zonder te weten zogenoemde ‘ slapers tarieven’. Slapertarieven zijn tarieven bij energiecontracten waarvan de einddatum van het contract al is verlopen. Je contract gaat dan automatisch over naar een contract voor onbepaalde tijd met variabele energietarieven. Vaak liggen de variabele tarieven meestal hoger dan vaste energietarieven. Het is verstandig om over te stappen op een andere energieleverancier als je contract bijna eindigt of al verlopen is. Het overstappen van energieleverancier zorgt ervoor dat je overgaat op een nieuw contract met vaste tarieven voor de contractduur. 

Vergelijk energieleveranciers voor de beste tarieven

Door over te stappen met een aanbieding kan je gebruik maken van een hoge cashback of kies je voor een welkomstcadeau. Je kan het meeste besparen door online energieleveranciers met elkaar te vergelijken met de energievergelijker. Het is namelijk zo dat energie aanbiedingen soms mooier lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn en betaal je uiteindelijk een hoger maandtarief dan dat je zou denken. Door met de energievergelijker je postcode, energieverbruik en huisnummer in te vullen kun je direct zien welk energiecontract het goedkoopst is inclusief de korting. 

Kies energie met cashback

Vaak bespaar je meer geld als je kiest voor een energie aanbieding met cashback in vergelijking met een energie aanbieding met cadeau. Vaak liggen de energietarieven bij een energieleverancier met een cashback aanbieding lager, wat betekent dat je minder per maand zult betalen. Deze cashback ontvang je dan aan het einde van het jaarcontract op je energierekening. Ook kun je zelf bepalen waar je die cashback van bijvoorbeeld 200,- aan wilt besteden.

Lees tip:  5 Tips voor goede vastgoed fotografie

Combinatie energie met ander abonnement

 Je kunt extra korting ontvangen met een combivoordeel door je energie abonnement te combineren met een ander abonnement. Zo kan je bij Budget Alles in 1 energie combineren met mobiel en internet voor combikorting. Let wel op dat je de prijzen van het combinatieabonnement altijd vergelijkt met de prijzen van losse abonnementen. Dan weet je helemaal zeker waar je het goedkoopst bent. 

Ga slim om met je verbruik 

Als laatste hebben we ook nog een aantal bespaartips die ervoor kunnen zorgen dat je minder energie verbruikt. Dit is uiteindelijk het beste voor je portemonnee en voor het milieu. Er wordt aanbevolen om je lampen van led lampen te voorzien of te vervangen voor je gloeilampen. Uit onderzoek blijkt een ledlamp zelfs 95% zuiniger te zijn dan een gloeilamp. Ook is het verstandig om de warmte niet te snel laten ontsnappen als je verwarming aanstaat. dit kan je doen door deuren en ramen goed dicht te houden, de muur bij de radiator te voorzien van radiatorfolie. Verder zou je ook kunnen investeren in eigen zonnepanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *