Zo bespaar je geld op de inrichting van je huis

We willen allemaal een mooi en fijn huis hebben. Thuis is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt, daar moet je je wel fijn voelen. Om een huis te kunnen inrichten, heb je meubels nodig. Meubels zijn vaak erg duur en je hebt nogal wat nodig om je huis vol te krijgen. Het is daarom niet gek als je duizenden euro’s kwijt bent om je huis in te richten. Dat is veel geld, maar het kan ook zeker goedkoper. Wil jij je huis inrichten maar heb je geen groot budget? Volg dan onderstaande tips.

Zelf meubels maken

Als je meubels kant en klaar koopt in een woonwinkel, ben je al gauw honderden euro’s per meubelstuk kwijt. Als je een beetje handig bent, kan je ook zelf je meubels gaan maken. Het enige wat je dan moet zijn wat wagonplanken kopen en wat bevestigingsmateriaal. Het voordeel is dat je precies kan maken wat je mooi vindt en je hebt een uniek exemplaar in huis. Je moet hiervoor wel enige kennis hebben en het duurt langer dan een kant en klaar exemplaar kopen.

Kringloop

Als je weinig budget hebt, is de kringloop een goede manier om aan goedkope meubels te kopen. Ze zijn weliswaar tweedehands, maar vaak kunnen ze nog prima een paar jaar mee. In plaats van honderden euro’s, ben je dan maar een paar tientjes kwijt voor een nieuwe bank. Je portemonnee wordt daar erg gelukkig van. Zit er geen kringloop bij jou in de buurt? Op marktplaats is ook vaak genoeg iets te vinden.

Lees tip:  Verhuizers in Nijmegen inhuren, hoe doe je dat?

Likje verf

Ben je toe aan een nieuw interieur maar heb je er eigenlijk geen geld voor? Dan doet een likje verf ook vaak wonderen. Die houten eettafel komt je ondertussen de strot uit. Tijd voor een nieuwe denk je dan. Dat hoeft echter niet. Je kan ook kiezen om de tafel wit of zwart te schilderen. Even schuren en verven en je tafel ziet er weer als nieuw uit. In plaats van honderden euro’s uit te geven aan een nieuwe tafel, heb je slechts een paar tientjes uitgegeven aan wat verf. Hij lijkt daarmee weer zo goed als nieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *