Badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken, hoe doe je dit?

Een mooie badkamer willen we natuurlijk allemaal. Het is de plek waar je even niemand om je heen hebt en of het nou is om even snel te douchen of uitgebreid in bad te gaan, het is een plek van rust. Als je met veel mensen in huis woont wordt een badkamer veel gebruikt en kan hij snel vies worden. In water zit veel kalk en dit kan overal gezien worden als het opdroogt. Na 1 dag kan het door spetters op de spiegels zitten, op het doucheraam en bij de kraan. In dit blog zal ik je een aantal tips geven om je badkamer weer helemaal schoon te krijgen.

Gebruik de juiste middelen

Het  allerbelangrijkste bij het schoonmaken van een badkamer is het gebruiken van de juiste schoonmaakmiddelen. Elk materiaal is weer anders en heeft een andere behandeling nodig. Ik zal een aantal middelen opnoemen die je kan gebruiken in de badkamer.

Zo kan je de badkamer schoonmaken met baking soda. Baking soda wordt veel gebruikt in het huishouden om dingen schoon te maken en kan dus ook goed gebruikt worden in de badkamer. In combinatie met azijn is het een perfecte ontstopper.

Azijn op zich is ook een hele goede. Azijn is de beste natuurlijke ontkalker die er is en dat is natuurlijk perfect voor in de badkamer. In een badkamer heb je overal last van kalk omdat er heel veel water wordt gebruikt in een badkamer. Neem een spuitflesje, vul hem met azijn en spuit het overal waar kalkresten te vinden zijn. Binnen no-time ben je er van af. Op die manier krijg je het resultaat van een professionele schoonmaak terwijl je het lekker zelf hebt gedaan zonder enige moeite.

Lees tip:  Hoe bevestig je makkelijk zonwering binnenkant raam?

Ben je woon achtend in Amersfoort? Dan kan je altijd een schoonmaak Amersfoort bedrijf inhuren om je te helpen met het proces.

Douche schoonmaken

Iets wat de meeste mensen nog het moeilijkste vinden is het schoonmaken van de douche. Hier wordt veel water gebruikt en dit kan van alles aantasten. De douchekop om mee te beginnen, heeft ook af en toe een schoonmaak nodig. Door het water en zeep kan je zeepresten en kalk opbouw hebben wat de toevoer van water tegen gaat. Ook hiervoor kan je schoonmaakazijn gebruiken. De douchecabine is minstens zo erg. Deze maak je schoon met een spuitfles met schoonmaakazijn en een simpele doek. Zo ben je ook hier zo van af.4 reacties

  1. De juiste middelen maken een groot verschil. Ik was ook lang op zoek naar de beste kalkverwijderaar voor mijn wc en bad. Ook heb ik goede natuurlijke middelen gevonden om mijn wc mee schoon te maken. Dit vind ik erg belangrijk tegenwoordig.

  2. Wat een leuke blog, bedankt voor de inspiratie. Aan het schoonmaken van je badkamer denk je niet als eerste als je wat nieuws wilt. We hebben plannen om onze badkamer te gaan verbouwen maar weten nog niet goed hoe. Helaas heb ik niet zo’n handige man, die de badkamer kan verbouwen. Het budget is voor ons is nu beperkt en sparen we nog even door. Ik ben wel ge├»nspireerd geraakt door je blog. Zelf ben ik een echte fan van een ligbad en die zou ik dan ook echt graag willen in een nieuwe badkamer. Ik heb een tijdelijke tussenoplossing gevonden voor mijn ligbad. Ik heb een opvouwbaar ligbad gekocht en dat werkt ook echt geweldig. Ik gebruik hem in de winter in de badkamer en zomers buiten en dat is echt heerlijk. Tip, Voor alle moeders zonder handige mannen die toch een ligbad willen hebben. Zo kun je toch wegdromen in je eigen bad totdat je de badkamer van je dromen gaat realiseren ­čÖé
    Succes met je blog, groetjes Lara

  3. Ik zorg er ook altijd voor dat ik de benodigde middelen in huis heb wanneer ik ga schoonmaken. Doordat ik veel natuurlijke middelen gebruik, heb ik bijvoorbeeld altijd azijn in mijn voorraadkast. Ik ga binnenkort ook weer een grote schoonmaak houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *