Alles wat je wilt weten over de aanschaf van gordijnen

Een van de grootste dilemma’s tijdens de verhuizing is de keuze welke type raamdecoratie het beste past bij jouw nieuwe woning. Het aanbod is grenzeloos de keuze oneindig. Niet gek dat het voelt alsof je een speld in een hooiberg moet zoeken. Het blijft een lastig dilemma, kies je voor effen gordijnen of juist voor een vitrage of inbetween? Het brede aanbod maakt het er niet eenvoudiger op, zeker omdat er meerdere raamdecoratie is om uit te kiezen. In deze blog lees je daarom alles wat je moet weten over raamdecoratie.  

Wat is het doel van gordijnen als raamdecoratie? 

Met het woord raamdecoratie lijkt het alsof het woord decoratie doelt op ‘voor de sier’. Maar niets is minder waar. Raamdecoratie heeft een grote functionaliteit en is voornamelijk bedoeld als privacy. Met zwarte gordijnen creëer je verduistering in je woning zodat mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Bovendien zorgen gordijnen voor een goede akoestiek in je woning. Zo klinkt de woning niet ‘hol’. Ten tweede verlaat de warmte tijdens winterdagen veel minder snel de kamer. Wat weer goed is voor je energierekening.  

Wat kiest de consument 

Vanzelfsprekend kiest de consument vaak voor gordijnen. Het is bovendien de meest gekozen raamdecoratie in ons land. Voordat je een keuze maakt, welk type gordijnen het beste past bij jouw woning is het eerst zaak te weten welk type gordijnen er allemaal zijn. Ten eerste heb je overgordijnen. Deze gordijnen zijn voornamelijk bedoeld als licht dichtheid en het houdt de kou buiten. Hiernaast heb je vitrages en inbetweens. Deze dienen deels voor privacy, maar je kunt er nog wel doorheen kijken en zonlicht ontvangen.  

Lees tip:  Schaduwdoek kopen: welke soorten zijn er?

Welke kleur kies ik? 

De kleur is afhankelijk van jouw meubels en het uiterlijk van de woonkamer. Het is mooi om de kleur af te stemmen op jouw interieur. Heb je bijvoorbeeld veel wit in je huis? Bestel dan witte gordijnen. Witte gordijnen bij A House of Happiness is gegarandeerd een goede keuze. Heb je veel felle kleuren als meubels? Dan is het verstandig voor een neutrale kleur te kiezen die niet meteen in het oog springt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *