douglas hout

Alles wat je moet weten over douglas hout

Je hebt misschien al eens met douglas hout in je handen gestaan. Het is dan ook prachtig om te zien en om mee te werken. Het hout kun je gemakkelijk voor meerdere projecten inzetten en bewerken. In dit artikel lees je meer over de eigenschappen van douglas hout en voor welke projecten je het kunt gebruiken! Je zal er dan ook geen spijt van krijgen! Wat goed is om te weten wanneer je voor douglas hout kiest is dat je een bewuste of onbewuste toch duurzame keuze maakt. Want het hout is een stuk duurzamer dan vurenhout om dat als voorbeeld te nemen. Zeker met de juiste behandeling van het hout verleng je ook nog eens de levensduur met jaren, wat prettig is omdat het toch wat kostbaarder is dan vurenhout.

Douglashout is volop leverbaar

Er is meer dan voldoende douglas hout te koop. Je kunt het zelfs bijzonder eenvoudig via HouthandelVanGelder.nl bestellen en laten leveren. Waarbij je dus echt verzekerd bent van de beste kwaliteit en keuze die je kunt maken. Waarbij je een ruime keuze aan lengte, soorten planken of balken en de verschillende maten hebt. Je maakt hier in een handomdraai een prachtige schutting, het afdak, meubels voor in de tuin of zelfs dat tuinhuisje van. Ook zijn Douglas overkappingen razend populair. Het hout laat zich dan ook prima bewerken.

Een absoluut duurzame keuze

Het houtsoort douglas komt uit Europa, het hoeft hierdoor niet verscheept te worden of gaat ten kosten van bossen of andere soorten kap. Het hout komt dus echt op een bewuste manier tot stand en is een steeds populairder wordende houtsoort. Niet alleen vanwege de duurzaamheid. Maar juist ook omdat het een prachtige kleur heeft en de perfecte hardheid om het gemakkelijk te verwerken tot een schutting, tuinhuisje of afdak. Het houtsoort groeit relatief snel in vergelijking met andere soorten hout. Dat is een bijkomend voordeel waar iedereen van zal profiteren omdat dit voor een groot deel ook de prijs van hout zal bepalen.

Lees tip:  Zelf je meubels maken

Prachtige kleur

De kleur van het hout is bijzonder kenmerkend, vanwege dat deze veel warmte uitstraalt. Het is dan ook een van de redenen dat het ongekend populair is. Want je haalt letterlijk een bijzonder kleur in de tuin die bij elke inrichting van een tuin absoluut verrijkt. Door het hout op de juiste manier te behandelen behoud deze ook een mooiere kleur, waarbij je het zelfs versneld kunt laten vergrijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *