ladder

Aanschaftips voor de juiste telescoopladder

Wanneer je veel bezig bent met klussen, is het kopen van een ladder een goede investering. Hiermee kun je met gemak op hoge plekken komen. Om veilig te kunnen werken, is het belangrijk om de juiste ladder te kiezen die het beste past bij de klus die je moet uitvoeren. Een ladder moet comfortabel zijn om te gebruiken en het moet stabiel op de grond kunnen staan. Een ladder komt voor in verschillende soorten. Een van de soorten waar je uit kunt kiezen is de telescoopladder. Een telescoopladder heeft erg veel voordelen waardoor het een populaire keuze is voor veel klussers.

Soorten telescoopladders

Er zijn twee soorten telescoopladders waar je uit kunt kiezen. De eerste soort is de enkele ladder. Deze ladder moet ergens tegenaan leunen wanneer je er gebruik van wilt maken. Daardoor wordt het ook wel eens een leunladder genoemd. Deze ladder moet een stabiele ondergrond hebben en een stevige steun hebben als een boom of een muur. Bij het gebruiken van deze ladder is het belangrijk om het op een hoek van 75 graden neer te zetten voor maximale stabiliteit. De tweede soort ladder die je kunt kiezen is een vouwladder. Een vouwladder is erg functioneel. Deze ladder hoeft namelijk niet ergens tegenaan leunen om gebruikt te worden. Natuurlijk kun je het tegen een muur of boom aanleunen. Maar deze ladder kan ook vrijstaand gebruikt worden. Door het in een a-vorm te plaatsen kun je zonder steun gebruik maken van de ladder. Deze ladder kan in meerdere posities gezet worden waardoor het multifunctioneel is. In totaal heeft de vouwladder maar liefst 30 verschillende posities.

Lees tip:  Tuinaanleg door professioneel bedrijf

Welke ladder past het beste bij jou?

Beide ladders hebben hun voor en nadelen. Een enkele ladder is namelijk een goede keuze wanneer je hogere hoogtes wilt gebruiken. Het is een simpele ladder die makkelijk te gebruiken is doordat het maar een enkele positie heeft waar het in gebruikt kan worden. De hoogte van deze ladder is wel verstelbaar zodat je precies de hoogte kan nemen die je nodig hebt. Echter kan deze ladder alleen in specifieke situaties gebruikt worden waarbij je ergens tegenaan kan leunen en wanneer de grond stabiel is. Wanneer je een ladder vrijstaand wilt gebruiken, is het beter om een vouwladder te nemen. Een vouwladder kan ook op niet vlakke gronden gebruikt worden. Deze ladder kan dus voor veel meer klusjes gebruikt worden dan een enkele ladder. Het nadeel van een vouwladder is dat het niet zo hoog als een enkele ladder kan komen. Zowel een enkele- als een vouwladder kun je terecht bij ALDORR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *