5 Vloertrends

De vloertrends van dit jaar

Een jaarlijks terugkerend fenomeen, de vloertrends. Woonleven deed onderzoek naar de nieuwste ontwikkelingen en trends in vloerenland. Wat zijn de big changes tov vorig jaar? En wat is ene absolute toevoeging op uw interieur.  Wij maakten een overzicht van de 5 belangrijkste trends.

1. Bruin is in

Brown is the new black. Een trend die door veel designers wordt gezien als dé ontwikkeling van dit jaar. Waar het vorige jaren veelal strak en clean was, is retro tegenwoordig de standaard.

Wat is meer retro dan Bruin? De mooiste houten vloeren zijn tenslotte de vloeren die gezelligheid uitstralen.

Het is niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een bruine vloer. De warme gloed geeft een fijn gevoel, en past bovendien ook bij een zeer uiteenlopende selectie van meubels. Voor ieder huis en elke smaak is er wel een bruine vloer die passend is.

Is dan alleen een bruine houten vloertrending? Nee hoor Ook de bruine laminaat vloeren raken volop in trek. De meest populaire?  Het laminaat van balteriomag echt niet ontbreken op uw lijstje! Oogt meestal als eikenhoutenvloer maar is toch echt een laminaatproduct.

2. Betondesign vervolgt haar opmars

Tegenstrijdig met de ontwikkeling dat bruin het nieuwe zwart is, is de opmars van de betondesign vloer. We kenden deze vloer al uit eerdere jaren. Gestaag gaat de opmars, maar ook in 2018 zal dit pareltje door denderen.  Strak en Grijs. Maar vooral een lekkere industriële vibe, dat is wat de betondesign vloer met zich mee brengt.

De betondesignvloer geeft een kamer meteen een ruwe en stoere uitstraling. Ideaal voor mensen met een interieur vol hoekige vormen. In de regel wordt deze vloer vaak toepast in kamers met zoals een (woon)keuken, of badkamer. Echter zien we de vloeren ook steeds vaker terugkomen in kantoorlocaties en bij bedrijven.

Lees tip:  Gereedschap dat je in huis moet hebben

De vloer is ook nog eens eenvoudig aan te brengen als afwerkvloer. En dan nog een geheimpje: Vergeet uw muren niet, betondesign is namelijk ook een prachtige wanddecoratie.

3. Weird designs zijn in.

Designers laten hun creativiteit tegenwoordig steeds vaker op zijn beloop en komen met steeds gekkere vormen en unieke ontwerpen. Grafische designs komen steeds vaker terug in vloercollecties.

Driehoeken en vierkanten, en alles er tussen in. Werkelijkwaar alle varianten komen voorbij. Het is niet alleen de vorm, maar ook materialen worden met elkaar gemixt. Iets voor u? Dan krijg deze ruimte een opvallende en eigentijdse uitstraling!

De meest gekke collecties zijn wij tegen gekomen, maar de Balterio Xpressions serie spant toch echt de kroon. Hierbij een voorbeeld.

4. PVC is dé populairste keuze 

PVC, dat is toch waar die buizen van gemaakt zijn waar elektriciteitskabels doorheen gaan? Klopt!

In de vloerenwereld is dit echter ook een veelgebruikt materiaal.  Vast geen verassing. Pvc vloeren zijn sterk in opkomst. Dit type vloeren wordt ook vaak kunststoflaminaat genoemd.

Steeds vaker kiezen consumenten voor een PVC Vloer. Dit komt doordat ze tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn!

PVC vindt je overal. badkamers, woonkamers en slaapkamers. Dat komt omdat pvc-vloeren ten opzichte van vloertypen zoals hout, laminaat en vloerzeil een aantal voordelen hebben. Zo zijn pvc-vloeren vochtbestendig, geluiddempend, gemakkelijk in onderhoud, geschikt voor vloerverwarming en erg gemakkelijk zelf te leggen.

Op zoek naar een next level PVC Vloer? Kijk dan zeker naar de RIGID Vloeren. In Nederland sterk in opkomst.

5. Nog geen Vloerkleed? Dan ben jij een buitenbeentje

Een ietwat bijzondere vloertrend. En stiekem vinden wij het ook wel een beetje gek om deze in dit lijstje te noemen, Maar we doen het toch

Lees tip:  Zonnepanelen kopen: let op deze punten!

Het vloerkleed. De aloude karpetten zijn terug. Met een karpet creëert u een volmaakt interieur waarbij iedere stijl en elke smaak te benadrukken is.

Is er dan een specifieke type dat populair is tegenwoordig? Neen…. Alle soorten en maten vloerkleden worden namelijk populairder. van laagpolig (met korte ‘haren’) tot hoogpolig (langere ‘haren’) en van synthetisch tot wol. We zien ze in alle vormen en maten, bij Nederlanders in huis. Een oneindige variatie aan kleuren en dessins biedt voor iedereen een vloerkleed naar wens.

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.