5 tips om zo lang mogelijk van jouw bos bloemen te genieten

Of je nou jezelf trakteert op een mooie bos bloemen of iemand wilt verrassen door een boeketje te laten bezorgen, iedereen wil zijn kleurrijke bos zo lang mogelijk goed houden. Bloemen brengen vrolijkheid met zich mee en volle vaas fleurt de hele kamer op.
Als je je nieuwe boeket in een vaas met wat water zet en er verder niet naar omkijkt, dan is de kans groot dat je na een week de bloemen alweer in de kliko kan gooien. Volg dus deze tips van Bloemen Bezorgen Amsterdam op om langer van jouw bloemen te genieten.

Knoppen
De eerste tip waar je aan kunt denken bij een bos bloemen begint eigenlijk gelijk al in de winkel. Als je in de winkel gaat voor een bos die al compleet in de bloei staat, dan ben je al binnen een paar dagen op het moment dat ze gaan verwelken. Ga dus liever voor een boeket waarbij de knoppen nog open moeten gaan.

Schuin afsnijden
Deze tip is misschien wel de bekendste van allemaal, maar toch doet niet iedereen het. Voordat je jouw bloemen in een vaas zet, kun je ze beter schuin afsnijden. Zo nemen ze beter water op waardoor ze langer mee gaan. Zijn de stelen lang genoeg? Dan zou je ze na een paar dagen nog een keer schuin af kunnen snijden om zo lang mogelijk te genieten.

Kies de juiste standplaats
Misschien wil jij jou bloemen altijd in het midden van een tafel, of zet je ze het liefst op het kastje bij de deur. Het kan zijn dat dat juist een plek is waar jouw bloemen het niet goed doen. Een bos bloemen houdt er niet van om in direct zonlicht te staan, dus zet een vaas wat verder van het raam af. Zorg er ook voor dat de vaas niet op de tocht staat, want dit kan een negatief effect hebben op de bloemen.

Ververs het water
Bloemen houden erg van vers water. Vul dus niet pas wat water bij als de vaas dreigt leeg te raken, maar ververs elke dag het water wat in de vaas staat. Gevallen blaadjes of stukjes van de takjes blijven zo niet in het water drijven, waardoor de kans op rot wordt verminderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *