redenen vastgoedmakelaar huis verkopen

5 redenen om met een vastgoedmakelaar je huis te verkopen

Het verkopen van je huis of appartement is niet iets wat je dagelijks doet, daarom is het bij deze belangrijke stap in je leven verstandig om een vastgoedmakelaar in te schakelen. Als je ervoor kiest om zelf je huis te verkopen, dan is de kans groot dat hetgeen wat erbij komt kijken je overdonderd.

Niet voor niets schakelt ruim de helft van de woningverkopers tegenwoordig nog een vastgoedmakelaar in. Erkende vastgoedmakelaars zorgen ervoor dat de onderhandelingen en de verkoop goed verloopt. Hieronder hebben we 5 redenen op een rijtje gezet om een vastgoedmakelaar

Reden 1. Advies van een professional

Door de opleiding en ervaring van een vastgoedmakelaar weet hij of zij alle mogelijke valkuilen, juridische problemen of (bouw)technische details waar je bij verkoop van je huis mee te maken kan krijgen. Het is altijd fijn als je kunt vertrouwen op het advies van een professional die dagelijks bezig is met het verkopen van woningen.

Reden 2. Maximaal onderhandelen

Niet iedereen beschikt over de juiste kennis om met sterke argumenten te onderhandelen over de prijs van een woning. Onderhandelen is een kunst op zich. Vastgoedmakelaars zijn ervaren onderhandelaars en kunnen met de juiste onderhandelingstactiek je huis verkopen voor de best mogelijke prijs. Een vastgoedmakelaar als onderhandelaar kan je al snel een netto meeropbrengst van tienduizenden euro’s opleveren.

Reden 3. Snellere verkoop

Bij de verkoop van je woning is vaak enige spoed. De kans is aanwezig dat je al een optie op een nieuwe woning hebt genomen of dat je zelfs al het koopcontract hebt getekend. In dat geval wil je natuurlijk zo snel mogelijk je huis verkopen. Een vastgoedmakelaar inschakelen zorgt voor een flinke tijdsbesparing. Het is bewezen dat woningen via vastgoedmakelaars snellers verkocht worden.

Lees tip:  Hoe kun je betonnen poeren plaatsen?

Vastgoedmakelaar inschakelen

Bovenstaande drie redenen zijn natuurlijk niet alle redenen om een vastgoedmakelaar in te schakelen. Er zijn er nog veel meer te bedenken. Zo hebben wij bijvoorbeeld het netwerk van de makelaar, huizenmarkt kennis en de administratie nog niet genoemd. Ons advies is: verkoop je woning altijd via een vastgoedmakelaar. Op zoek naar een betrouwbare makelaar in de regio Antwerpen? Heylen Vastgoed maakt gratis een schatting van je huis en helpt je graag om succesvol je huis te verkopen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *