mooie woonplaatsen enkhuizen

5 mooie en leuke woonplaatsen in Noord-Holland.

Er zijn vele mooie plaatsen te vinden in de provincie Noord-Holland, hier volgen er 5 die hier zeker aan voldoen.

Amsterdam
Hou je van actie, wil je volop van het culturele leven genieten en niets missen? Dan is Amsterdam de plaats om te wonen. Musea, concerten, theaters, alles is in ruime mate te vinden in Amsterdam.

De authentieke binnenstad met z’n prachtige panden en de grachtengordel is zeker de moeite waard. Ondanks dat het soms lastig is om een betaalbare woning te vinden is dit dé plek om te wonen als je alles op het gebied van cultuur wilt meemaken.

Purmerend
Purmerend is een grote stad gelegen in de regio Waterland. Het gezellige Purmerend staat bekend om de Koemarkt. Een groot autovrij plein vol terrasjes en restaurantjes.

Al sinds de 17e eeuw bekend om z’n handel en markten. De grote kerk van Purmerend en het museum zijn ook zeker een bezoek waard.

Heemstede
De kleine gemeente Heemstede ligt tussen Amsterdam en Zandvoort. Het heeft ongeveer 28.000 inwoners en is één van de welvarendste gemeentes van Nederland en heeft een rijke geschiedenis die je in de stad terug kunt vinden.

De gemeente heeft vele monumenten en zogenaamde buitenplaatsen, van oudsher zomerverblijven van zeer rijke stedelingen. Door z’n rijke geschiedenis, z’n centrale ligging en de prachtige omgeving is het goed toeven in Heemstede.

Nieuwsgierig geworden, klik hier voor de nieuwbouw Heemstede. Prachtig wonen en snel aan het strand of in de grote stad!

Volendam
Over de hele wereld bekend om z’n klederdracht en souvenirwinkeltjes. Op de kade van dit authentieke vissersdorpje zie je de vissers in hun typische visserskledij bij elkaar zitten en hun netten boeten.

Lees tip:  Hoe achterhaal je de fitting van een lamp?

Inmiddels is het dorpje ook bekend om z’n muziek, genaamd ‘palingsound’. Bekend geworden door The Cats, BZN en later Jan Smit. Voor wie houdt van zo’n ouderwetse atmosfeer is het goed wonen in Volendam, al wordt gezegd dat de inwoners wat op zichzelf zijn.

Enkhuizen
De authentieke havenstad Enkhuizen mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Bekend van de oude VOC-stad Enkhuizen is z’n historische binnenstad uit de Gouden Eeuw. Je waant je langs de grachten terug in de tijd. Veel van de monumentale panden en de verdedigingswerken van de stad zijn bewaard gebleven.

Loop ook eens binnen bij het Zuiderzeemuseum of ga met je kinderen naar het Sprookjeswonderland.

Ben je watersporter dan voel je je in Enkhuizen met z’n prachtige binnenhaven helemaal snel thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *