5 ideeën om creatief te zijn met fotolijsten

5 ideeën om creatief te zijn met fotolijsten

Met je favoriete foto in een fotolijst, breng je een persoonlijke tint aan het interieur van je huis. Die mooie herinnering aan de vakantie, jullie trouwdag of de geboorte van een kleinkind bijvoorbeeld. Maar heb je er wel eens aan gedacht om iets anders te doen met een fotolijst? Als je meerdere foto’s aan een muur hebt hangen geeft het een leuke variatie om in sommige fotolijsten wat anders te doen dan een foto. Hier vijf ideeën om iets origineels te doen met een fotolijst.

  1. Bloemen en blaadjes: we zijn gezegend met een mooie  natuur in Nederland. Vrijwel iedereen haalt wel eens een bos bloemen in huis of heeft een kamerplant. Maar gedroogde bloemen of blaadjes inlijsten is een leuke knutselactiviteit en blijven een stuk langer mooi dan een bos bloemen in een vaas. Elk seizoen heeft zoveel moois te bieden, vooral in de herfst, ga dus lekker naar buiten en op zoek naar mooie bladeren. De makkelijkste manier om bloemen of blaadjes te drogen is met een dik boek, leg de bloemen tussen wat keukenpapier in het midden van een boek en leg er wat zwaars op. Let op dat de droogtijd kan varieren tussen verschillende soorten bloemen en planten. Als ze helemaal gedroogd zijn kun je ze in een mooie fotolijst stoppen.
  2. Handafdrukken: of het nou van je (klein)kinderen zijn, van jezelf, of van een vriend of vriendin, een ingelijste handafdruk ziet er altijd leuk uit en is superleuk om te maken. Voor kinderen kun je zelfs een serie fotolijsten maken waarin je kunt laten zien hoe snel de kinderhandjes groeien. Pak wat niet-giftige vingerverf in je favoriete kleur erbij, smeer de handjes er volledig mee in en druk deze stevig op een dik vel papier.
  3. Maak je eigen kunst met restjes stof: heb je nog oude kleding in huis liggen, restjes van op maat gemaakte gordijnen of andere stukjes stof waar je niets mee doet? Dat is natuurlijk zonde om weg te gooien als je er ook prachtige kunstwerkjes mee kan maken. Het is vrij makkelijk; knip uit verschillende soorten stof mooie vormen uit (eventueel met sjablonen) en plak ze op een mooi stuk gekleurd karton of dikker papier. Even laten drogen en dan is je kunstwerk klaar om in een fotolijst te doen!
  4. Maak zelf een tekst-collage: het is altijd leuk om eigen spreuken in te lijsten, en zelfgemaakt is de leukste manier om dat te doen, maar niet iedereen is gezegend met een mooi handschrift. Bedenk daarom de spreuk die je in wil lijsten en ga op zoek naar een hoop tijdschriften en kranten en knip daar de letters of woorden uit die je nodig hebt. Plak deze op een dik stuk papier en inlijsten maar!
  5. Maak je eigen kunstwerk van een fotolijst: wil je wat unieks doen met de fotolijsten, maar wel graag een specifieke foto erin hebben. Denk er dan eens aan om samen met familie of vrienden het fotolijstje zelf te versieren. Dit kan met stickers, verf, glitters of wat je ook maar wil!
Lees tip:  Tips om je huis op een slimme manier te beveiligen

Dus stof wat oude fotolijsten af, of koop een nieuwe en ga er mee aan de slag! Als je twijfelt over de maat is een fotolijst 50×70 altijd een goed begin voor creatieve werkjes, groot genoeg om alles in kwijt te kunnen zonder dat het direct je hele muur bedekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *