Hout op de muur

3 x Hout op de muur in huis

Hoewel het eerder ook wel werd gedaan lijkt het plaatsen van hout op de muur tegenwoordig hipper dan ooit. Een tijdlang hebben we gedacht dat hout enkel voor de vloer bedoeld was en hielden we de wanden strak gestuukt. Nu beginnen steeds meer mensen de charme van hout op de muur weer te begrijpen. In dit artikel bespreek ik drie manieren om hout te verwerken op je muur in huis. 

De populaire latjes wand

Het is een ware interieur trend geworden: de latjes wand. Een wand of een deel hiervan wordt hierbij bedekt met dunne houten latjes die verticaal tegen de muur worden geplaatst met een klein beetje ruimte ertussen. Inmiddels zijn er ook kant en klare panelen die zo tegen de wand kunnen worden geplaatst, waardoor je in één keer datzelfde effect hebt. Het leuke is dat deze latjes in vrijwel ieder huis en interieur passen omdat het exact op maat kan worden gemaakt en in verschillende kleuren kan worden gemaakt. Het eindresultaat is een stoere, bijzondere wand in je interieur, die zeker een eyecatcher zal zijn voor je bezoek.  

De wand bekleden met schroten

Schroten zijn dunne planken waarmee je een wand of plafond kan bekleden. Vroeger werden er complete woningen mee bekleed, waardoor je het in sommige oude huizen nog steeds ziet. Dat betekent echter niet dat het niet hartstikke hip kan zijn. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om één wand ermee te bekleden (of een deel hiervan). Je kunt de planken zowel horizontaal als verticaal plaatsen, wat jij maar wilt. De schroten creëren een warm effect in je woning en je zit niet meer tegen die saaie witte muur aan te kijken. Je kunt deze wandbekleding natuurlijk ook buiten doortrekken. Bang dat het hout na verloop van tijd gaat verweren of rotten? Kies er dan voor om kunststof schroten te bestellen. Deze gaan zeker jaren mee. 

Lees tip:  Motorberging in de tuin: dit zijn de mogelijkheden!

Houten wanddecoratie 

Hout is tijdloos en je kunt er vrijwel alle kanten mee op. Daarnaast zorgt het voor meer warmte en knusheid in je interieur, waardoor het perfect is om als wanddecoratie te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld van latjes je eigen vormen op de muur maken om de saaie witte muur te breken, maar je kunt ook kiezen uit de vele ‘standaard’ houten wanddecoratie die er al is. Denk maar eens aan een mooi kunstwerk van hout of een dier die van hout is gemaakt. Wat je ook kiest, je zult er niet snel op uitgekeken raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *