op afstand werken vanuit huis

3 tips voor op afstand werken vanuit huis

Veel mensen vinden het heerlijk om vanuit huis te werken. Alles staat in je eigen omgeving en je hebt zelf invloed op hoe laat je begint. Als je een eigen bedrijf hebt, dan zijn er wel een aantal zaken die je zeker als je vanuit huis werkt goed moet regelen. Hierbij kan je onder andere denken aan de privacy.

Creëer een geschikte kantoorruimte

Thuis raak je sneller afgeleid dan op het kantoor. Als je merkt dat je hier veel last van hebt, is het belangrijk dat je ingrijpt. Zorg voor een comfortabele kantoorruimte waar je ongestoord je werk kunt doen. Dit zorgt ervoor dat je meer werk kunt verzetten in dezelfde tijd. Daarnaast heb je een betere focus en dat resulteert in betere prestaties. Kijk daarom naar hulpmiddelen die bij kunnen dragen aan een betere concentratie. Daarnaast is het om goed te kunnen werken ook belangrijk dat je de juiste kantoorartikelen thuis hebt staan. Ga op zoek naar materialen waar je ergonomisch mee kunt werken. Hierbij kun je denken aan een ergonomische bureaustoel, maar ook een op hoogte verstelbare tafel. Probeer van je thuiswerkplek een ruimte te maken waar je trots op bent en met plezier start aan de werkdag. Het vraagt wellicht om een investering maar op de lange termijn haal je dat geld er zeker weer uit.

Maak een overzichtelijke planning

Het is begrijpelijk dat je thuis eerder de neiging hebt om iets anders te doen. Zo kunnen bijvoorbeeld je kinderen thuiskomen van school en willen zij graag alles wat ze hebben meegemaakt aan jou vertellen. Om ervoor te zorgen dat je daar tijd voor hebt, is het belangrijk dat je jouw tijd efficiënt inplant. Maak daarom aan het eind van de week alvast een planning voor de week erop en houd je daaraan. Door planmatig te werk te gaan bereik je meer en haal je meer voldoening uit je werkdag.

Lees tip:  4 tips om veilig te werk te gaan op de bouw

Werk veilig online!

Bestanden zijn vaak niet veilig op de computer zelf. Veel mensen met kwade bedoelingen hebben met een aantal handelingen namelijk toegang tot deze bestanden en dat is natuurlijk niet handig. Gelukkig is hier een oplossing voor. Je kan namelijk kijken voor een openstack. Een openstack is een gratis cloud waar jij al je bestanden op kunt slaan. Je kunt hierbij kiezen voor een gratis variant, maar er is ook een betaalde versie. Als je een eigen bedrijf hebt, is het elke euro die je erin steekt meer dan waard. Vooral wanneer je veel gegevens van cliënten dient te bewaren, is het van groot belang om te kijken voor een openstack. Zo

Kies voor een private network

Private network is erg handig om aan te schaffen als je vanuit huis werkt. Dit omdat je internetverbinding thuis zeer gevoelig is voor hackaanvallen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het van belang om te kijken voor een private network. Met deze beveiligde verbinding kan je zeer snel en veilig werken. De bestanden worden in een beveiligde omgeving opgeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *