3 tips voor het verbouwen van je huis

Wanneer je het huis gaat verbouwen zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je altijd rekening mee moet houden. Dit kunnen verschillende dingen zijn, maar wel ontzettend belangrijke dingen omdat deze er voor kunnen zorgen dat de verbouwing goed of slecht verloopt. 

1. Voorbereiding


Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk en ook bij een verbouwing is dat absoluut het geval. Niets is vervelender dan dat je er achter komt dat je bepaalde spullen nog nodig hebt terwijl je op dat moment al druk met de verbouwing bent. Schrijf van te voren op welke werkzaamheden er precies gedaan moeten worden en schrijf hier ook bij op welke spullen en gereedschappen je nodig hebt om deze taken allemaal uit te voeren. Op die manier weet je precies welke spullen je nodig hebt en kom je later niet voor verassingen te staan. Je kan dan dus gewoon lekker doorwerken.

2. Andere klussen


Wat ook ontzettend handig is, is direct kijken of er nog andere klussen zijn die gedaan moeten worden. Het is zonde als je net alles opgeruimd hebt en klaar bent en er dan nog een hele hoop gedaan moet worden waardoor het huis weer een rommeltje wordt. Kijk dus van te voren gelijk welke andere klussen in huis gedaan moeten worden.

Een andere klus zou bijvoorbeeld kunnen zijn het vervangen van de kozijnen en deuren. Je kan dan namelijk het beste kiezen voor kunststof kozijnen en deuren. Kunststof is een duurzame stof die veel langer mee gaat dan bijvoorbeeld hout. Ook is kunststof in verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar.

Lees tip:  Duurzaamheid in de herfst: Een warm welkom voor groenere woningen

3. Planning


Maak een goede planning en hou je hier ook aan. Wanneer je de planning vaker laat schieten, zal je merken dat de verbouwing veel langer duurt en dat is natuurlijk zonde. Je wil de verbouwing zo snel mogelijk af hebben. Het is wel belangrijk dat je een realistische planning hebt. Een onrealistische planning kun je nooit waarmaken waardoor je gedemotiveerd kan gaan raken. Een realistische planning zorgt er daarentegen juist weer voor dat het motiveert wanneer je iets af hebt.

3 reacties

  1. Bij een verbouwing, en zeker als het om een grotere verbouwing gaat, is het heel handig als je deeltijd werkt of gepensioneerd bent. Het is echt beter wanneer je tijdens de werkzaamheden de vinger aan de pols kunt houden en werklui en aannemer een beetje achter de broek zit. Je bent tenslotte wel de opdrachtgever.

  2. Een goede voorbereiding blijft het halve werk. Plan je verbouwing nauwkeurig en houd rekening met eventuele vertragingen. Ook kan het zijn dat materialen later geleverd worden waardoor de bouw stil kan komen te staan. Wees voorbereid en neem ruimere marges aan. Dit hebben wij ook gedaan tijdens onze verbouwing.

  3. Een goede voorbereiding is het halve werk. Verdiep je in de soorten bouwmaterialen die beschikbaar zijn en ga voor kwaliteit. Dit hebben wij ook gedaan en zijn nog steeds erg blij met het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *