tuinverbouwing

3 tips om op je tuinverbouwing te besparen

We zouden het liefst allemaal onze tuin ombouwen tot de tuin van onze dromen, maar helaas is een tuinverbouwing vaak erg duur, waardoor dat niet voor iedereen mogelijk is. Wil jij je tuin verbouwen, maar hier niet al teveel geld aan uitgeven? Lees dan snel verder. Ik geef je namelijk 3 tips waardoor jij flink kosten kunt besparen. 

Probeer zoveel mogelijk zelf te doen

We beginnen met hetgeen waar je misschien wel het meest op kunt besparen: de manuren. Ben je zelf handig en heb je groene vingers? Probeer dan zoveel mogelijk van de tuinverbouwing zelf te doen zodat je dit niet uit hoeft te besteden aan een dure hovenier. Zijn er toch klussen die je niet zelf kunt? Vraag dan van tevoren aan de hovenier wat je vast kunt voorbereiden of waar je mee kunt helpen. Zo zorg je ervoor dat je de manuren zo laag mogelijk houdt. Ook een belangrijke tip is om een hovenier uit de buurt te regelen, zo bespaar je op voorrijkosten (want ja, ook die betaal jij vaak). Woon je bijvoorbeeld in Hoogeveen, dan kun je het beste ook voor een hoveniers bedrijf uit Hoogeveen of omstreken kiezen. 

Koop materialen tweedehands of hergebruik

Een andere hoge kostenpost is het materiaal dat gebruikt wordt tijdens een tuinverbouwing. Vaak wordt dit uit gemak nieuw gekocht, terwijl er ook genoeg tweedehands aanbod is. Sommige producten zijn tweedehands vaak net zo goed, het is maar net of je de tijd wilt nemen om op zoek te gaan. Mijn tip is om altijd eerst te kijken of je iets tweedehands kunt krijgen, voor je naar nieuw gaat kijken. Misschien heb je zelf nog wel iets in je oude tuin wat je kunt hergebruiken. Hier kun je een hoop kosten mee besparen.

Lees tip:  Voordelen van acaciahouten eettafels

Verkoop je oude spullen

Heb je nog een oud schuurtje in je tuin staan of een oude loungeset waar je vanaf wilt? Waar jij misschien denkt dat het niks meer waard is, kan het op internet misschien nog best wat opleveren. Probeer daarom altijd eerst je spullen te verkopen, voor je ze zomaar naar de stort brengt. Voor de stort moet je immers geld toebetalen en wanneer je het verkoopt kun je er geld voor krijgen. Krijg je geen biedingen en wil je er wel snel van af? Dan kun je er ook nog voor kiezen om het gratis weg te geven. Hierdoor kost het je in ieder geval geen geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *