3 tips om je woning klaar te maken voor de warme zomer

De warme dagen in Nederland zijn weer aangebroken. En dat lijkt natuurlijk heerlijk, maar er zit ook een nadeel aan. Het is namelijk niet zo lekker om na een lange werkdag thuis te komen in een gloeiend heet huis. Om het nog maar niet eens te hebben over slapen in een warme slaapkamer! Daarom is het tijd om je woning nu klaar te maken voor de warme zomer. Zo kun je mogelijk nog wat warmte tegenhouden voordat het al ontzettend heet is in je huis. Er zijn nog meer dingen die verstandig zijn om te doen voor de zomer. In deze blog geven we je 3 handige tips.

Zonwering voor de ramen

Zonwering voor de ramen kan ontzettend veel schelen als het gaat om warmte in je huis. Veel en grote ramen staan prachtig in een huis, maar de zon kan via deze weg ook een hoop warmte brengen. Kies er daarom voor om zonweringen te plaatsen. Schijnt de zon fel naar binnen? Dan sluit je simpelweg de zonwering en heb je nergens meer last van. En ben je bang dat zonwering niet zo stijlvol staat in je huis? Geen zorgen! Er is een heleboel keuze als het gaat om mooie zonweringen, dus zo is er altijd wel iets wat bij jouw interieur past. Kies bijvoorbeeld voor shutters, markiezen of schermen. 

Raamhor tegen insecten

Natuurlijk wil je juist tijdens de warme dagen dat er voldoende frisse lucht naar binnen komt. Als je de ramen openzet, is het belangrijk om dit niet op het heetst van de dag te doen. Zet de ramen alleen open als het buiten kouder is dan binnen. Als het buiten warmer is dan binnen, dan zul je de warmte alleen maar naar binnen halen. Laat je niet misleiden door de fijne tocht die naar binnen kan komen als je het raam openzet, want dit kan ook komen door een luchtverplaatsing. Als het buiten eenmaal ver genoeg afgekoeld is, kun je de ramen openzetten. En dan is het wel zo fijn als er geen insecten naar binnen komen. Want als je ‘s nachts al minder goed slaapt door de warmte, zit je zeker niet te wachten op een zoemende mug die je de hele nacht wakker houdt. Om je woning klaar te maken voor de zomer is het dus belangrijk om horren te plaatsen. Een raamhor voor het raam in je slaapkamer is ideaal. Dankzij deze raamhor kunnen er geen insecten meer naar binnen vliegen, waardoor jij ‘s nachts rustig kunt slapen. En zet jij graag de deuren in je huis open? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een deurhor.

Lees tip:  Een 3D printer bouwpakket - makkelijk printen met gebruiksvriendelijke software

Grote schoonmaak in huis en tuin

Ook is het fijn om je huis en tuin eens goed op te ruimen en schoon te maken. Laat je beddengoed luchten, verwijder dode planten uit de tuin, schilder kozijnen opnieuw en je huis zal er weer een stuk beter uitzien. Verder kun je nog wat nieuwe planten neerzetten voor vrolijke zomerse tuin. Als je het nodige onderhoud hebt gepleegd, zal jouw huis er weer lekker fris uitzien. En je kunt weer genieten van het lekkere weer in een opgeruimde tuin.

Lees tip:

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.