ledstrips in huis

3 redenen om te kiezen voor ledstrips in huis

Al jaren is LED verlichting een van de populairste soorten verlichting. Naast LED lampen en spots zijn ook strips erg populair. Laatstgenoemde ledstrips zijn erg geschikt voor verlichting in huis. Of je nou op zoek bent naar basisverlichting, functionele verlichting of sfeerverlichting: het kiezen voor ledstrips is in veel situaties de juiste keuze. Ledstrips brengen namelijk veel voordelen met zich mee.

Benieuwd waarom ledstrips in huis zo populair zijn? En waarom ook jij zou moeten kiezen voor dit type verlichting? Wij geven 3 goede redenen om te kiezen voor ledstrips!

1. Energiezuinige verlichting

Een van de grootste voordelen van led verlichting is dat ze ontzettend energiezuinig zijn. Wordt je huis momenteel nog verlicht door gloei-, spaar- of halogeenlampen? Dan is het de hoogste tijd om over te stappen op led verlichting. In vergelijking met andere soorten verlichting is led ontzettend zuinig. Het kiezen voor ledstrips is dan ook een duurzame keuze, waardoor je niet alleen een steentje bijdraagt aan een beter milieu, maar ook bespaart op energiekosten. Vaak wordt gedacht dat led verlichting minder sfeervol is dan traditionele verlichting. Dat was misschien in het verleden zo. Tegenwoordig stralen ledstrips warm licht uit, waardoor ze uitermate geschikt zijn om meer sfeer in huis te creëren met sfeerverlichting.

2. Eenvoudige bediening

De eenvoudige bediening van ledstrips is ook een reden waarom steeds meer mensen kiezen voor ledstrips in huis. Momenteel ben je ongetwijfeld gewend dat je de verlichting in huis bediend met een schakelaar of dimmer die ergens in huis is gemonteerd, waardoor je altijd in de benen moet komen om de verlichting aan te passen. Wanneer je kiest voor ledstrips, dan kan je deze bedienen met de afstandsbediening of via een app op je smartphone.

Lees tip:  Hoe kun je het beste matrassen vergelijken?

3. Bepaal zelf de kleur

Traditionele lampen stralen doorgaans een kleur uit. Bij ledstrips is dit niet het geval als je kiest voor RGB ledstrips. Bij deze strips met led verlichting kan je zelf bepalen welke kleur de strip uitstraalt. Zo heb je onder andere de keuze uit rood, groen of blauw. Met de afstandsbediening kan je gemakkelijk de kleur veranderen. Zo is het mogelijk om de kleur aan te passen op jouw stemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *