3 manieren om je woonkamer op te leuken

3 manieren om je woonkamer op te leuken

Soms ben je even toe aan iets nieuws en ben je het interieur van je woonkamer even helemaal beu. Om dan een geheel nieuw interieur te kopen is misschien een beetje drastisch en ook meteen erg prijzig. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je woonkamer even een nieuwe look te geven.

Een nieuw likje verf doet wonderen

Het is misschien een klassieker, maar het blijft ook kloppen: met een likje verf kun je je hele kamer transformeren. Een andere kleur op de muren geeft een totaal andere sfeer en stijl aan de kamer. Verf hoeft helemaal niet zo duur te zijn, zeker niet vergeleken met een heel nieuw interieur. Geen zin in verf? Behang is tegenwoordig ook weer helemaal in en kan super spontaan staan in je kamer.

Ga voor vintage

Ga eens lekker naar een antiek of tweedehands winkel en haal daar wat goedkope beeldjes vandaan. Of ga ‘doe-het-zelven’, ook dat is tegenwoordig helemaal in en je kunt er super leuke dingen mee maken waarmee je je hele kamer een frisse look geeft. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vintage wieltjes van WielenOutlet. Je zou niet denken dat een wieltje leuk kan staan in je kamer, maar spuit hem een mooie kleur en zet hem op zijn kop (dus op het stuk waarmee je het wieltje normaal bevestigd) en voilà, je vintage kunst is klaar!

Nieuwe inrichting

Ga gewoon eens schuiven met meubels. Die bank staat nu al jaren op dezelfde plek, maar misschien staat hij in een andere hoek ook wel leuk, of, doe eens gek, in het midden van de kamer. Haal desnoods alle meubels uit de kamer en begin opnieuw met inrichten, probeer je daarbij niet te laten beïnvloeden door de vroegere inrichting.

Lees tip:  Terrasoverkapping in Hoogeveen nodig?

Kussens en schilderijen

Ga eens shoppen. Ook dit kan weer bij een tweedehands winkel, maar het kan ook bijvoorbeeld in een kunsthal. Haal eens wat toffe nieuwe schilderijen die je aan de muur kunt hangen. Kijk van tevoren eerst even waar je ze wilt hangen en hoe groot ze mogen zijn. Als je dan op de gekozen plekken een schilderij hangt worden dit meteen showstoppers. Of wat denk je van Dome Deco decoratie. Dat kan meteen de hele look en feel van een kamer veranderen. Ook nieuwe kussens in de bank kunnen vaak wonderen doen. Op die manier hoef je niet meteen een heel nieuwe bank te kopen, maar ziet het er wel bijna uit als een nieuwe bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *