3 tips om te besparen op vaste lasten

Iedereen die op zichzelf woont heeft te maken met maandelijkse vaste lasten. Veel mensen balen van het feit dat ze hoge vaste lasten hebben. Daarom is het van belang om hier geld op te besparen. Bij bijna iedereen zijn er wel één of meerdere mogelijkheden om iedere maand geld te besparen. In dit artikel worden er een aantal handige tips gegeven die bij jou wellicht invloed hebben op jouw maandelijkse vaste lasten.

Verzekeringen vergelijken opzeggen wat je niet gebruikt

Om te beginnen is het handig om je verzekering na te kijken. Veel mensen hebben dingen in hun pakket verzekerd die nooit van pas komen. Het verzekeren van deze dingen zijn overbodig en daarom is het van belang om de verzekeringen waar je geen gebruik van maakt of gaat maken uit het pakket te halen. Door deze verandering kan de prijs van de verzekering ten opzichte van andere verzekeringsmaatschappijen veranderen en daarom is het van belang om vooraf verzekeringen te vergelijken. Zo kun je vaak al een hoop geld op maandelijkse basis besparen. Onder verzekeringen nakijken staan alle verzekeringen, dus ook je autoverzekering en alle andere mogelijke verzekeringen die je hier kunt vinden.

Maandelijkse onnodige uitgaven bij het boodschappen doen

Veel mensen doen maandelijks een hoop onnodige uitgaven. Dit zijn zowel dure als goedkope aankopen. Denk aan rokers, zij verspillen op maandelijkse basis een hoop geld aan het roken. Ook zijn er veel mensen die veel geld uitgeven bij het boodschappen doen. Hier valt in veel gevallen een hoop geld te besparen. Een tip is, probeer van een aantal producten in plaats van het A merk het B merk. Misschien is het wel net zo lekker of goed, dan kun je in de toekomst vaker voor een B merk kiezen. Een fout die veel mensen maken bij het doen van boodschappen is het denken dat een prijsverschil van een cent of 60 niet veel is. Voor deze mensen is dit helemaal goed om te proberen want 60 cent verschil bij 20 producten is toch weer 12 euro per keer dat je boodschappen doet. Als je iedere week boodschappen doet is dit 48 euro op maandbasis dat je mogelijk kunt besparen.

Lees tip:  Multiplex, de juiste houtsoort voor binnenshuis!

Besparen op dagelijkse dingen die je doet

De meeste mensen douchen een of twee keer per dag en dan douchen zij vaak langer dan tien minuten per keer. Dit kost ook een hoop geld, helemaal als je met veel personen in een huishouden woont. Voor hen is het een goede tip om te proberen maximaal 5 minuten te douchen. Dit is makkelijk mogelijk en zal aan het eind van de maand een hoop geld schelen. Ook kun je de kosten van gas en licht vergelijken via deze website. Dit is een goede manier om een paar euro per maand te besparen. Daarnaast kun je ook proberen om er minder gebruik van te maken. Veel mensen laten in de nacht een licht aan staan of ze laten per ongeluk de lamp van een kamer of de badkamer de hele dag aanstaan. Dit kost ook een hoop geld en door hierop te letten kun je gemakkelijk een hoop geld besparen op maandbasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *