De mooiste kerken van Europa

Europa staat bekend om zijn prachtige kathedralen en kerken. Deze religieuze gebouwen behoren tot de mooiste ter wereld, en trekken toeristen van overal aan. Als u op zoek bent naar een adembenemende architectonische ervaring, zorg er dan voor dat u een van deze verbazingwekkende kerken bezoekt tijdens uw volgende reis in Europa!

De Dom

De eerste kerk op onze lijst is de Dom van Keulen in Duitsland. Dit gotische meesterwerk is een van de grootste en beroemdste kerken van Europa. Het duurde meer dan 600 jaar om de kathedraal te voltooien, en de twee torenspitsen domineren de skyline van Keulen. Binnenin is de kathedraal al even indrukwekkend, met torenhoge plafonds en prachtige glas-in-loodramen.

De kerk van De Verlosser

In Rusland is de Kerk van de Verlosser op het Bloed een must-see. Deze kleurrijke kerk werd gebouwd op de plaats waar tsaar Alexander II in 1881 werd vermoord. De buitenkant is versierd met meer dan 80.000 vierkante meter mozaïeken, waardoor het een van de meest unieke kerken ter wereld is.

Notre Dame

Een andere een kerk die u niet mag missen is de Notre Dame kathedraal in Parijs, Frankrijk. Dit iconische gebouw is een van de meest populaire toeristische attracties in de stad, en het is gemakkelijk te zien waarom. De buitenkant van de kathedraal is bedekt met ingewikkelde beeldhouwwerken, en het interieur is gevuld met prachtige kunstwerken. Als je geluk hebt, kun je zelfs een glimp opvangen van de beroemde waterspuwers!

Sint-Pietersbasiliek

Als laatste, hebben we de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Deze enorme kerk is de grootste ter wereld, en wordt beschouwd als een van de heiligste katholieke plaatsen. De basiliek herbergt vele onbetaalbare kunstwerken, waaronder Michelangelo’s Piëta.

Lees tip:  Verhuizen: stress top 10

Wonen in een kerk

Naast dat u kerken kunt bezoeken, kunt u ook zelf in een kerk wonen! Er staan verschillende kerken te koop door het hele land. Als dit overweegt kunt u een kijkje nemen op respace.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *