Leuke vissen voor in je vijver

Heb je een leuke vijver in de tuin en ga je vijverproducten kopen? Je kunt dan een heleboel doen om deze vijver aan te kleden, zoals met waterplanten, leuke verlichting en een waterval. Maar wat is een vijver zonder vissen? Je wilt eigenlijk vissen hebben om je vijver echt tot leven te brengen. Niet alle vissen zijn geschikt voor een vijver, dus we hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet.

Goudvissen

Goudvissen zijn waarschijnlijk de meest bekende vissen die je in een vijver kunt houden. Ze zijn er in verschillende kleuren en hebben een rustig karakter. Goudvissen zijn gemakkelijk te verzorgen en daarom ook geschikt voor beginners. Ze kunnen goed overleven in zowel kleine als grote vijvers. Zorg er wel voor dat je voldoende schuilplaatsen, zoals waterplanten, in de vijver hebt waar de vissen zich kunnen verstoppen. Haal al je vijverproducten bij Peekoi!

Koi-karpers

Koi-karpers staan bekend om hun indrukwekkende kleuren en patronen. Ze zijn echt een blikvanger in de vijver. Houd er wel rekening mee dat koi-karpers groot kunnen worden, dus je hebt een ruime vijver nodig. Ze hebben ook behoefte aan goede filtratie en regelmatige waterverversing. Koi-karpers zijn nieuwsgierige vissen en kunnen zelfs uit je hand eten, wat het extra leuk maakt om ze in je vijver te hebben.

Goudwinden

Goudwinden zijn elegante en actieve vissen die graag in grote groepen zwemmen. Ze zijn snel en kunnen behoorlijk wat snelheid bereiken. Goudwinden zijn vreedzaam en voelen zich goed in vijvers met goede waterkwaliteit. Ze hebben genoeg ruimte nodig om te zwemmen, dus zorg voor een vijver die lang en breed genoeg is. Je kunt goudwinden in verschillende kleuren vinden, zoals goud, wit en zelfs rood.

Lees tip:  Vier voordelen van hout als bouwmateriaal

Zonnebaars

Zonnebaarzen zijn vissen die vaak worden gebruikt om de insectenpopulatie in een vijver onder controle te houden. Ze hebben een opvallend uiterlijk, met een oranje buik en donkere strepen op hun zijkanten. Zonnebaarzen gedijen goed in vijvers met voldoende schuilplaatsen en waterplanten. Let op: ze kunnen agressief zijn tegenover kleinere vissen, dus kies je vissen zorgvuldig.

Goudelritsen

Goudelritsen, ook bekend als “Rode Amerikaanse Elritsen,” zijn actieve en levendige vissen met een opvallende rode kleur. Ze voelen zich prettig in middelgrote vijvers met een goede waterkwaliteit. Het is het beste om ze in groepen te houden, omdat ze graag samen zwemmen. Goudelritsen zijn vreedzaam en kunnen goed overweg met andere vissoorten. Er zijn zo nog een heleboel andere vissen die je kunt houden, maar de bovenstaande vissen zijn zeer geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *