De perfecte tuin voor jezelf bouwen

Kijk jij regelmatig jouw tuin in en denk je dan; ik zou echt zo graag dingen anders zien? Zoek dan niet verder want in dit artikel  zet ik een aantal punten overzichtelijk onder elkaar zodat jij snel kan beginnen om de tuin dusdanig te bouwen zodat jij weer er weer met volle teugen van kan genieten. 

Eigen ontwerp

Allereerst is het verstandig om te beginnen met een eigen ontwerp. Pak er een ruitjes A4 papier bij en teken zelf eens hoe jij de perfecte tuin voor je ziet. Als je dit basis ontwerp strak hebt is het verstandig om het te laten bekijken door iemand anders om op deze manier wat extra feedback te krijgen en wellicht een frisse blik op de inrichting. 

Materialen

Nu het ontwerp staat is het van belang om een lijst van benodigdheden op te stellen. Wil jij jouw schutting bijvoorbeeld van rabatdelen maken en het tuinhuisje van hardhout? Noteer dit en bekijk hoeveel onderdelen jij nodig hebt zodat er een goed kostenplaatje ontstaat. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te bekijken hoeveel zand en verschillende planten/bloemen jij nodig hebt om de tuin levendig te maken.

Aan de slag

Nu de basis gelegd is met het ontwerp, materialen en kostenlijst kan er geshopt gaan worden. Bekijk meerdere tuin/bouwcentra zodat jij de optimale producten en prijzen weet en gemakkelijk alles aan kunt schaffen. Als je de grote koopronde hebt gedaan en het materiaal aanwezig zit er nog maar een ding op; schouders er onder zetten en bouwen die perfecte tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *