Bed met opbergruimte

Bed met opbergruimte

Een bed met opbergruimte is ontzettend handig. Of je nu klein of groot woont. Je kunt bijvoorbeeld spullen die je niet gebruikt – zoals winterjassen in de zomer of strandspullen in de winter – gemakkelijk uit het zicht opbergen, zonder dat je echt ruimte kwijt bent. Want dat bed staat er toch al. Een bed met opbergruimte zorgt ervoor dat je de oppervlakte die het bed inneemt in de kamer benut als opslag. Of je er nu extra schoon beddengoed wil bewaren of juist je ondergoed, het is maar net wat voor jou handig is. 

Opklapbaar bed

Eén van de opties voor een bed met opbergruimte is een bed dat opklapt. Je tilt als het ware je bed, het deel waar je op slaapt, omhoog en kan dan bij de spullen of je kunt juist dingen opbergen. Nadat je in de opbergruimte je spullen hebt weggelegd of gepakt, klap je het bed weer naar beneden en zie je geen verschil. Het nadeel hiervan is dat je er niet bij kunt als je op het bed zit of ligt. 

Lades

Dan zijn bijpassende lades een betere optie voor een bed met opbergruimte. Soms zitten deze al bij het bed en soms kun je ze er zelf bij kopen. Ze zien er evengoed uit alsof ze bij het bed horen. Dat zorgt voor een nette uitstraling. Net als bij een opklapbaar bed, valt het dus eigenlijk niet op. Het verschilt per bed met opbergruimte hoe groot de lades zijn, vooral de diepte is daarin iets om op te letten. Meestal zijn er twee lades aan één zijde van het bed. 

Lees tip:  Slaapkamer inrichten voor een bevorderlijke nachtrust

Bakken

Als je geen opklapbaar bed hebt of bijpassende lades, kun je het ook anders aanpakken. Het meest gemakkelijke is rijdbare bakken. Die werken wat dat betreft hetzelfde als lades, maar horen niet geheel bij het bed. Kies je voor doorzichtige bakken, dan zie je meteen wat erin zit. Je kunt gewoon een sprei of je beddengoed over de rand van je bed laten hangen, zodat je alsnog niets van de bakken ziet als je de kamer in kijkt. 


Tip: BEUK Meubels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *