Wat is een cinewall met haard?

Wanneer je vandaag de dag in menig aantal woningen naar binnen stapt is de kans best groot dat je daarin een cinewall met haard zal aantreffen. Het spreekt voor zich dat er in nagenoeg elke woonkamer en dus ook salon wel gebruik wordt gemaakt van een televisie. Bijzonder vaak is het zo dat mensen er ook voor kiezen om een haard te voorzien voor de gezelligheid. In dat geval is het mogelijk om beiden in een wand te verwerken. Op deze manier kan er worden gerekend op behoorlijk wat voordelen welke we je graag laten ontdekken hieronder op deze pagina. 

Hoe ziet een cinewall met haard eruit? 

De uitstraling waar een cinewall met haard over beschikt kan in de praktijk behoorlijk verschillen. Er wordt wat dit betreft niet zelden gesteld dat een dergelijke wand voornamelijk tot haar recht komt in een strak en modern interieur. Uiteraard zorgt het strak afgewerkte karakter ervoor dat een cinewall ook in een dergelijk interieur uitstekend tot haar recht komt. Dit gezegd hebbende past ze ook zonder probleem in andere interieurstijlen. Zo wordt ze vandaag de dag bijzonder vaak geïmplementeerd in een eerder klassiek geïnspireerd interieur. Wat bovendien echter ook te denken van industriële en zelfs van landelijke interieurs? In ieder geval, ongeacht het karakter van je interieur, het is in principe altijd mogelijk om erin een cinewall in op te nemen. 

Uit welke onderdelen bestaat zo’n cinewall? 

Voor een cinewall met haard geldt dat ze in de praktijk zoals de naam al aangeeft doorgaans bestaat uit twee verschillende onderdelen. We maken hierbij een onderscheid tussen: 

  1. Het gedeelte waar de televisie deel van uitmaakt; 
  2. Het gedeelte waar de haard in is terug te vinden; 
Lees tip:  Hoe hang je fotolijsten recht op

In het merendeel van de gevallen wordt er bij de realisatie van een cinewall met haard in de praktijk voor gekozen om gebruik te maken van een elektrische haard. Dat is het gevolg van het feit dat een dergelijke haard zowel met als zonder verwarmingselement kan worden aangekocht. In het laatste geval kan je dan weliswaar alleen maar genieten van de sfeer van de haard, maar anderzijds bespaar je op die manier wel ook op de kosten die eraan verbonden zijn. Hoe dan ook, eigenlijk kan je een cinewall voorzien van een haard geheel naar eigen wens vormgeven en dat is zeer interessant.

Al je (loshangende) kabels verdwijnen als sneeuw voor de zon 

Eén van de vaakst gehoorde frustraties van mensen in hun salon en woonkamer heeft te maken met loshangende kabels die overal zijn terug te vinden. Dergelijke kabels worden als zeer vervelend beschouwd omwille van het feit dat ze het uitzicht van de ruimte sterk kunnen beïnvloeden. Dat is natuurlijk zeer vervelend, maar je kan dit probleem in de praktijk niet altijd even eenvoudig oplossen. Gelukkig heb je wel de mogelijkheid om een zogenaamde cinewall met haard te plaatsen. Wanneer je kiest voor de integratie van een dergelijke wand in je interieur zal je dan ook tot de vaststelling komen dat je alle loshangende kabels op een zeer efficiënte wijze weg kan werken. Dit zal er in de praktijk in één klap voor zorgen dat je salon of woonkamer er heel wat netter uit zal komen te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *