De hulp vragen bij een gokverslaving

Wanneer je aan verslavingen denkt, dan komen er waarschijnlijk al snel een aantal verslavingen in je hoofd die met name met het gebruik van alcohol of drugs te maken hebben, toch zijn er meerdere verslavingen die je leven kunnen beschadigen. Zo zijn gokproblemen voor best wel wat mensen de oorzaak van het feit dat zij contact opnemen met een afkickkliniek. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking heeft wel eens gegokt, het geeft tenslotte een goed gevoel wanneer het fout gaat en het laat je verlangen naar meer van dat goede gevoel en meer opbrengst, dit kan al snel als verslavend werken en voordat je het weet ben je een gokverslaafde. 

Soorten gokverslavingen

Je kunt op meerdere manieren gokken, zo kun je al gemakkelijk geld inzetten via internet, door online gokspellen of door in te zetten op sportwedstrijden, maar ook gokken in een casino of het blijven kopen van krasloten kunnen een gokverslaving zijn. Wanneer je merkt dat er geen controle meer is over de hoeveelheden geld of de keren dat de persoon gaat gokken, dan kun je echt spreken van een verslaving en moet er iets aan gedaan worden. Bij zo’n gokverslaving gaat er namelijk meer geld uit dan dat er terug komt en kan daarom tot grotere problemen leiden. 

Meer informatie vinden

Wanneer je twijfelt of jij ook lijdt aan een gokverslaving, dan kun je op de website van connection-sggz.nl kijken en daar zul je het lijstje vinden met symptomen die vaak voorbij komen en ook kun je zien wat eventuele triggers zijn om aan zo’n gokverslaving te komen. Ook wanneer je iemand om je heen hebt die gokverslaafd is, dan kun je op deze site informatie vinden over hoe je zou kunnen handelen en kun jij meer begrip krijgen voor de ziekte die het eigenlijk is. Zo kun je als naaste iets betekenen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *