Isolatie en ventilatie essentieel voor een optimaal wooncomfort

Zowel bij het bouwen van een woning als wanneer je een bestaande woning gaat betrekken is het belangrijk dat je een optimaal luchtklimaat realiseert. Dat wordt nogal eens vergeten. Bovendien wil je dat je huis een constante temperatuur garandeert. Dat laatste kan alleen als je een huis hebt dat goed geïsoleerd is. Houd verder de luchtvochtigheid scherp in de gaten en zorg altijd voor een goed werkend ventilatiesysteem. Dit voorkomt ellende aan de woning en aan je gezondheid.

Investeer in goede isolatie

Investeren in een goede ventilatie is belangrijk om een goede temperatuur in je huis te houden. De warmte blijft bij een goede isolatie langer in je huis, kou komt minder gemakkelijk de woning in. Resultaat is een comfortabel klimaat in je huis. Natuurlijk kost het isoleren van je woning geld. Die investering verdient zichzelf echter altijd terug.  Want door de betere isolatie ben je elke maand minder kwijt aan energie.

Langer koel in je woning

Met een goede isolatie houd je het bij warm weer ook langer koel in huis. Dat voorkomt dat je met een monoblock airco zonder afvoer van ruimte naar ruimte moet gaan om het wat koeler in huis te krijgen. Op zich is het gebruik van dit apparaat best handig. De airco zonder slang kun je in meerdere ruimtes gebruiken. Omdat de airco geen afvoer heeft, is verplaatsen immers gemakkelijk. Isolatie is echter beter en duurzamer. Bovendien bespaar jij de energie die een airco vraagt. Minder energie verbruiken is ook nog eens goed voor het milieu. Redenen voldoende dus om te zorgen dat je nieuwe of bestaande huis goed geïsoleerd is.

Lees tip:  Zonnepanelen in winter plaatsen, heeft dat zin?

Voorkom problemen met opstijgend vocht

In je huis kan ook van alles aan de hand zijn met de lucht. Een goede ventilatie is essentieel wil je het klimaat in je huis goed houden. Geen goede ventilatie kan gevolgen hebben voor zowel je huis als je eigen gezondheid. Te vochtig en je kunt zomaar te maken krijgen met zoiets als opstijgend vocht en kunnen schimmels in je huis ontstaan.  Dat is ongezond voor jezelf en de woning. Het is daarom verstandig eens te praten met de specialisten van aquaconsult.be. Ze zijn ervaren experts in vochtbestrijding en opstijgend vocht en kunnen je helpen bij het bestrijden van dit toch best veel voorkomende probleem.

Ventilatie kan op twee manieren

Om de ventilatie in orde te maken, dan wordt er verse lucht  naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren. De gebruikte binnenlucht wordt aan de andere kant op mechanische wijze afgevoerd,  Het kan ook nog anders. In dat geval laat je verse lucht aanvoeren via ventilatoren, terwijl je ook lucht op die manier afvoert.  In dat geval hoeven er geen roosters in de muren of ramen gemaakt worden. Groot voordeel van dit systeem is dat de buitenlucht eerst op aangename temperatuur wordt gebracht voor het daadwerkelijk  je huis binnenkomt. Zorg gewoon dat je de ventilatie in orde hebt dat voorkomt een hoop ellende. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *