Besparen op energie, hoe doe ik dat?

Nu de energieprijzen de pan uit schieten is het een goed idee om je in te lezen hoe jij kan voorkomen dat jouw factuur ook de lucht inschiet. In dit artikel geven we je graag de tips and tricks waar jij rekening mee kan houden (bron: engie.nl)!

Makkelijke en snelle oplossingen

In deze paragraaf benoemen we eerst de makkelijke en voor de hand liggende zaken die jij vandaag al kan aanpakken! Als eerste is het goed om te weten dat apparaten in de standby modus alsnog voor bijna 75% aan verbruik in beslag nemen. Bizar toch? Een televisie die niet goed uitgedaan wordt zorgt voor 35 euro op je jaarfactuur extra. Voor de meeste apparaten geldt het uitrekken van het stopcontact al als een goede oplossing. Ga eens na welke lampen jij thuis hebt hangen, heb je geen LED lampen? Dan is het tijd om deze aan te schaffen! Die helpen je 85% te besparen op je eindrekening ten opzichten van gloeilampen. Spleten en kieren is nog een reden waardoor je wellicht meer energie verbruikt dan nodig. Door de tocht die deze binnenlaten in huis ben je geneigd om de verwarming hoger te zetten. Dit is ten onrecht want je kan ook even tijd investeren om deze te dichten, ga langs je lokale bouwmarkt voor de benodigdheden en tips van experts!

Lange termijn oplossingen

Er zijn ook andere oplossingen die je kunnen helpen maar die vergen een investering of zullen op lange termijn spaarzaam blijken. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige apparaten aanschaffen. Een wasmachine, vaatwasser, koelkast, koffie apparaat, etc zijn dagdagelijkse producten die redelijk wat stroom en ook water vragen. In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt zijn A+ apparaten helemaal niet zo zuinig. Je kan beter voor A+++ apparaten kiezen, zoals al benoemd vraagt dit om een wat grotere investering maar het idee is dat je die er ook weer uithaalt. Kijk ook naar je huidige energie contract, hoeveel betaal je nou eigenlijk en zijn er niet goedkopere opties? Kijk hier even wat de goedkoopste energie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *