zonnepanelen

Zonnepanelen kopen: let op deze punten!

De aanschaf van zonnepanelen vraagt om wat onderzoek, omdat de aanschaf van zonnepanelen een behoorlijke investering is. Daarom is het verstandig om goed uit te zoeken welke zonnepanelen voor jou het beste zijn. Daarnaast zijn er veel zaken die de aanschaf interessant maken want wist je dat je van je zonnepanelen de BTW kunt terugvragen? Hieronder vind je verschillende tips die jou kunnen helpen bij de aanschaf van zonnepanelen.

Variatie aan systemen

Er zijn verschillende systemen qua zonnepanelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen mono en poly zonnepanelen. Hierin zit een uiterlijk verschil waarbij de poly zonnepanelen een aluminiumrand hebben, terwijl mensen vaak een geheel zwart (mono) paneel mooier vinden. Daarnaast bevatten de zonnepanelen monocellen, polycellen of kun je kiezen voor dunnen film zonnepanelen. Deze laatste nemen meer ruimte in op het dak maar hebben vaak wel een hoger rendement.

Afmetingen

Over het algemeen zijn er 3 verschillende maten zonnepanelen. Het is verstandig om te kijken wat qua formaat het beste op je dak past. Indien je veel ruimte op je dak hebt, kun je het beste kiezen voor grote zonnepanelen omdat deze meer capaciteit hebben en een hogere efficiency. Het is belangrijk om het formaat van de zonnepanelen af te wegen tegen de capaciteit van de zonnepanelen want je wilt er wel voldoende rendement uit halen.

Efficiency

Als je zonnepanelen aanschaf, kies dan voor zonnepanelen met een hoge efficiency. Dit zorgt er namelijk voor dat je een maximaal rendement uit je zonnepanelen kunt halen. De efficiency is hier de belangrijkste indicator voor.

Lees tip:  Huisverbeteringsadvies voor nieuwe huiseigenaren

Capaciteit

Ook voor de capaciteit geldt: hoe hoger de capaciteitswaarde (Wp), hoe meer rendement je uit je zonnepanelen haalt. Dit zorgt er dus ook voor dat je meer energie bespaart met het opwekken van energie.

Testen

Als je je gaat verdiepen in zonnepanelen, kijk dan goed of de zonnepanelen getest zijn door een testinstituut. Zo weet je zeker dat je een kwalitatief goed product koopt en kom je later niet alsnog voor duurdere kosten te staan.

Kosten

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk dat je let op de prijs per capaciteitseenheid (Wp) en niet op de prijs per zonnepaneel. Een zonnepaneel kan in de aanschaf goedkoper zijn maar per Wp duurder zijn dan een zonnepaneel dat in de aanschaf doen. Daarnaast kun je kijken of er subsidiemogelijkheden zijn voor het aanschaffen van zonnepanelen en kun je voor je zonnepanelen BTW terugvragen. Lees meer over zonnepanelen en BTW terugvragen op ZonDuurzaam.nl. Zo weet je precies op welke kosten je kunt rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *