Zo kies je het juiste materiaal uit voor je eettafel

De eettafel is een centrale plek in je huis. Hier eet je namelijk verschillende maaltijden met je gezin en speel je spelletjes met ander gezelschap. Daarom is het dus belangrijk om een eettafel uit te zoeken die helemaal bij je past. Toch blijkt dit erg lastig, aangezien er veel verschillende soorten worden aangeboden. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over diverse materialen eettafels. Lees verder!

Het populairste materiaal

Hout is verreweg het meest gebruikte materiaal voor de eettafel. Dit komt doordat het materiaal erg warm oogt en daarnaast zeer gemakkelijk te onderhouden is. Er zijn veel verschillende soorten hout beschikbaar, ieder heeft zijn eigen kleur en stijl. Zo zit er dus altijd wel wat tussen dat bij je past. Houten tafels zijn ook nog eens zeer duurzaam en gaan erg lang mee. 

Oogt ruimtelijk

Het gebruik van glas voor je eettafel, zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Dit komt doordat het glas de kamer groter laat lijken, doordat je er doorheen kunt kijken. Daarnaast is dit materiaal ook nog eens erg elegant en zeer modern. Glas is erg makkelijk schoon te maken. Daarnaast zie je goed of het blad al vies is, waardoor het een stuk hygiënischer is. Het grootste nadeel is echter wel dat glas niet erg lang meegaat, omdat het gevoelig is voor krassen en barsten. 

Robuustheid

De tafels van metaal staan bekend om hun robuustheid. Ze staan dan ook erg goed in kamers waar een industriële inrichting aanwezig is. Het materiaal is ontzettend sterk en ook nog eens duurzaam. Metaal is makkelijk schoon te maken en heeft bijna geen onderhoud nodig. 

Lees tip:  Fris groen in huis met een ecosysteem met planten

Chique look

Als je heel graag voor een luxe look wilt gaan, dan is het verstandig om een eettafel van marmer te nemen. Deze zijn wel wat duurder, maar zien er geweldig uit. Marmer is te verkrijgen in veel soorten kleuren en patronen, daarnaast is de tafel ook nog eens uniek. Houd er wel rekening mee dat het marmer snel kan beschadigen en dat er veel onderhoud nodig is. Ben je opzoek naar een nieuwe tafel? Dan is het verstandig om te kijken bij een echte expert. Deze kan je namelijk adviseren welke tafel nou echt bij je past. Zo weet je zeker dat je de juiste tafel voor jou aanschaft. Het kopen bij een expert verzekerd je er ook van dat je een tafel van hoge kwaliteit koopt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *