Zo houd je het water in je spa schoon!

Zo houd je het water in je spa schoon!

Een spa in je huis of tuin is natuurlijk fantastisch. Echter dient het water in de spa wel schoon gehouden te worden. Niemand zit immers graag in vies water, en daarnaast kan het ook nog eens ongezond zijn! Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je het water in jouw spa schoon en gezond houd!

Het water regelmatig verversen

Het water van je spa schoonhouden doe je ten eerste door het regelmatig te verversen. Over het algemeen wordt minimaal 1 keer per 3 maanden aangehouden, maar bij voorkeur uiteraard vaker. Veel mensen denken dat als je een spa niet vaak gebruikt, je het water ook niet vaak hoeft te verversen. Echter heeft dit niet met elkaar te maken. Natuurlijk wordt water vies als je erin gaat. Echter wordt het ook vies door andere factoren. Zo komen er na verloop van tijd vanzelf bacteriën in. Ook wordt water dat te lang in je spa staat ‘muf’. Het is dus belangrijk om het water van je spa ten alle tijden regelmatig te verversen, ook al heb je hem de afgelopen tijd amper gebruikt! 

Douchen voor gebruik

Een tweede aandachtspunt betreft het water van je spa, is om even te douchen voor je erin gaat. Zo spoel je chemicaliën als gel, wax, haarlak, lotion en make-up van je af. Het is namelijk niet fris als dergelijke zaken in het water van je spa terecht komen. Daarnaast kunnen ze ook de waterbalans aantasten. Let ook op met zwemkleding. Spoel deze even uit voor je in de spa gaat, of houdt je zwemkleding even aan tijdens het douchen. Er kan namelijk veel wasmiddel of wasverzachter in je zwemkleding achterblijven!

Lees tip:  De leukste blauwe bloemen voor in de tuin

Desinfecteren

Tot slot is het voor schoon en gezond water belangrijk om te desinfecteren. Hierdoor dood je namelijk schadelijke bacteriën. De meest gebruikte methode hiervoor is uiteraard chloor. 

Hulp nodig bij onderhoud?

De bovenstaande punten gelden enkel nog maar voor het water van je spa. Echter heeft de spa zelf uiteraard ook onderhoud nodig. Alles bij elkaar kan het onderhouden van een spa dus aardig wat werk en tijd kosten. Gelukkig kun je dit ook uitbesteden! Bijvoorbeeld aan Spa Care Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *