Zo bestrijd je ongedierte op een veilige manier

Als je ongedierte buiten je huis of bedrijf wilt bestrijden, dan zijn er een aantal belangrijke factoren waar je zeker rekening moet mee houden voor je aan de slag gaat. Ongedierte bestrijden gebeurd veilig en verantwoord, zowel voor mens, dier als milieu. Maar hoe pak je dat best aan?

Om welk ongedierte gaat het?

Voor je definitief aan de slag gaat moet uiteraard weten om welk ongedierte het gaat. Eens je dat weet en de leefomstandigheden van het dier kent kun je een verdelingsplan opstellen. Dat gaat makkelijker dan gedacht. Geduldig zoeken op het internet brengt je een hele stap in de goede richting. Mocht het je toch niet lukken om de aard van het beestje te achterhalen, dan kun je nog altijd een verdelgingsbedrijf uit je regio contacteren. Als je weet om welke soort ongedierte je te doen hebt en wat zijn levenswijze, heb je meteen ook het antwoord op de vraag waarom het ongedierte uitgerekend jouw een ongevraagd bezoekje brengt.

Onaangenaam verblijf

Je kunt dan het nodige doen om zijn verblijf bij je in de buurt zo onaangenaam te maken dat het dier uit zichzelf een andere verblijfplaats uitzoekt. Op die manier is de kans erg groot dat je van het dier verlost bent zonder het gebruik van gif of van andere milieuonvriendelijke manieren.

Huis- tuin- en keukenmiddeltjes

Wil je eerst zelf proberen voor je professionele ongediertebestrijders inschakelt? Dan heb je voor iedere soort ongedierte een aangepast middeltje ter beschikking:

Muizen: kunnen niet tegen de geur van eucalyptusolie, pepermuntolie of. kattenzand. Doe de olie op bijvoorbeeld een watje en leg dat in hun nest of plaats een bakje met kattenzand (grit)

Lees tip:  De Voordelen van Golfplaten als Dakbedekking

Muggen: houden vooral niet van de geur van citroeneucalyptusolie, knoflook of lavendel. Maar het plaatsen van horen is wellicht nog het meest efficiënt.

Fruitvliegjes: het eerste om ze buitenshuis te houden is geen fruitafval laten rondslingeren. Het je toch last van vervelende fruitvliegjes? Dan kunnen pittige kruiden zoals knoflook, salie? basilicum of kruidnagel je misschien helpen. Of plaats een vliegenval met een beker gevuld met balsamico-azijn of grenadine afgedekt met papier of folie met een gaatje.

Mieren: strooi kaneelpoeder, cayennepeper op de plaatsen waar je de mieren aantreft. Ook een mengsel van water met witte azijn kan je van de vervelende mieren afhelpen.

Veilige bestrijding

Lukt het uiteindelijk toch niet, dan rest je alleen nog een bestrijdingsplan als allerlaatste redmiddel. Kies dan wel voor een milieuvriendelijke methode die zowel mensen als huisdieren ongemoeid laat. Het gebruik van gif is er dus zeker niet bij, het is trouwens wettelijk verboden om ongedierte met gif te bestrijden. Om er zeker van te zijn dat de bestrijding van het ongedierte volgens het boekje verloopt, kun je best een gespecialiseerd, veilig en betrouwbaar verdelgingsbedrijf onder de arm nemen zoals bestrijdingsservice.nl.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *