Zelf een tuin aanleggen in 5 stappen

Zelf een tuin aanleggen in 5 stappen

Wil jij jouw tuin onder handen nemen, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Wij geven jou 5 stappen mee die jij kunt toepassen om jouw tuin er piekfijn uit te laten zien!

1. Maak een duidelijk plan en begroting

Het is belangrijk om – voordat je aan de slag gaat – te zorgen voor een duidelijk overzicht. Dit betekent dat je de volgende handelingen moet uitvoeren voordat je kunt beginnen met de verbouwing van jouw tuin:

  • Maak een begroting met alle verwachte kosten
  • Meet de tuin op en maak een plattegrond
  • Bepaald welke onderdelen je in de tuin wilt hebben en welke materialen je hiervoor wilt gebruiken

Deze stappen zijn essentieel wanneer het gaat over het aanleggen van een tuin. Wanneer je een duidelijk plan voor ogen hebt, zul je minder dingen over het hoofd zien, dan wanneer je geen duidelijk plan hebt.

2. Zorg voor de juiste materialen

Wanneer het plan duidelijk is, is het goed om bezig te gaan met de verschillende materialen die je in de tuin wilt plaatsen. Dit gaat niet alleen over tuinmeubels maar ook om flora en fauna. Lees je goed in over de verschillende planten en zoek planten die bij jouw smaak en budget hoort. Hiernaast is het van belang om de juiste tuinmeubels aan te schaffen, zodat deze lang mee kunnen zonder al teveel onderhoud.

3. Werk zorgvuldig tijdens de aanleg

Als de materialen aangeschaft zijn, kun je beginnen met het aanleggen van de tuin. Begin van onder naar boven, dit wil zeggen dat je begint met het gazon en de bestrating. Hierna volgen de planten en als laatste kun je de tuinmeubels en andere elementen toevoegen aan de tuin. Het is ook van belang dat je zorgvuldig werkt tijdens de aanleg. Wanneer je dit niet doet, is de kans aanwezig dat er grote fouten gemaakt worden. 

Lees tip:  Het beste rietdekkersbedrijf in Gelderland

4. Wees niet bang om fouten te maken

Wanneer het toch voorkomt dat er een fout gemaakt wordt, moet je hier niet onzeker of bang van worden. Fouten kunnen verholpen worden en dit lukt meestal met logisch nadenken. 

5. Huur een professional in

Wil je de tuin laten aanleggen door een professional? Via MyGo.nl kun je een hovenier inhuren die de tuin op fijne manier aan kan leggen. MyGo.nl matcht jouw wens met de vaardigheden van de vakman, zodat er een goede match tot stand komt. Bekijk MyGo.nl hier en match meteen met een hovenier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *