Welke sauna past het beste bij mij en mijn huis

Heerlijk ontspannen in je eigen sauna, dat wil iedereen wel. Het is niet alleen erg ontspannend en goed voor je lichaam, maar het is ook nog eens goed voor je geest. Door een sauna in huis te bouwen kunt u genieten wanneer u maar wilt, echter is het aanbod tegenwoordig zo groot dat het soms lastig is om de juiste sauna voor u en voor u woning te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele Finse sauna, een infrarood sauna, een stoomcabine en ga zo maar door. In dit artikel lichten wij deze sauna’s toe om zo te helpen bij het maken van een keuze.  

Finse sauna

Een van de meeste bekendste sauna’s is toch wel de Finse sauna. Deze sauna werd oorspronkelijk alleen op hout gestookte kachels verwarmt, echter is het tegenwoordig ook mogelijk om deze cabine te verwarmen met elektrische kachels. De temperatuur kan hierbij komen tussen de 80 en 90 graden en is beschikbaar in diverse modellen en soorten hout.  

Infrarood sauna

Een van de nieuwste sauna’s is een infrarood sauna, welke niet de lucht verwarmt maar gebruikt maakt van warmte elementen. Heeft u vaak spier- of gewrichtspijn, dan is dit de ideale sauna. Deze straling werkt namelijk goed op de spieren en tegen blessures, plus preventief. Bij een infraroodsauna dringt de warmte namelijk de huid binnen en blijft het niet alleen op de huid “liggen” zoals bij de traditionele sauna. Deze sauna is echter minder heet dan een traditionele sauna.

Stoomcabine

Een andere optie is de stoomcabine, welke veel doet denken aan de traditionele sauna, omdat het voelt alsof het even warm is. Echter is niets minder waar, de temperatuur ligt namelijk veel lager, terwijl de luchtvochtigheid een stuk hoger ligt waardoor het lijkt alsof het warmer is. Een stoomcabine is ideaal als u last heeft van astma of ademhalingsproblemen, daarnaast dringt het diep de huid door waardoor het ook nog eens reinigend werkt. Wilt u de sauna’s een keer proeftesten? Bezoek dan Thermen Bussloo een keer, hier kunt u niet alleen genieten van een heerlijke sauna of wellness sessie maar u kunt bijvoorbeeld ook meedoen aan een Yoga sessie.

Lees tip:  Hoe je jouw kantoor kan schoonhouden


Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.