landelijke binnendeur

Welke landelijke binnendeur stijlen zijn er allemaal?

Heb je een landelijk interieur in huis? Daar horen landelijke binnendeuren bij. Landelijke binnendeuren zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen. Landelijke binnendeuren geven je huis een fijne uitstraling en doordat ze vaak gemaakt zijn van massief hout gaan ze ook nog eens lang mee. Dit artikel geeft je meer informatie over welke landelijke binnendeuren er allemaal zijn.

Landelijke binnendeur met glas en deurklinken

Wist je dat glas en landelijke binnendeuren goed bij elkaar passen? Dit kan normaal glas zijn, maar ook glas in lood. Glas in lood biedt authenticiteit aan je landelijke deur. Glas zorgt voor voldoende lichtinval in huis, maar kan ook een stukje privacy bieden als je kiest voor matglas. Landelijke deuren kunnen daarnaast de uitstraling van een boerderijdeur hebben. Ook moderne landelijke deuren passende in een strak interieur zijn mogelijk. Bij de deurklinken kun je denken aan nikkel, brons of chroom.

Landelijke binnendeuren en rust

Als je kiest voor een landelijk interieur is één van de kenmerken rust in huis. Landelijke binnendeuren zijn deuren met oog voor detail en nostalgie. Veelgebruikte kleuren voor een landelijk interieur en landelijke binnendeuren zijn onder meer; wit, grijs, aardetinten en crèmekleuren.

Naast het kleurgebruik kun je ook een blik werpen op het systeem van de deur. Er zijn onder meer draaideuren of landelijke deuren met een schuifsysteem. Er zijn verschillende schuifsystemen, zoals in de wand of op een rail. Schuifsystemen in de wand vormen een mooi geheel met een rustig interieur.

Natuurlijke materialen voor een landelijke binnendeur

Eikenhout is een houtsoort die veel wordt gebruikt. Het is duurzaam en heeft een mooie uitstraling. Eikenhout voegt bovendien een flinke dosis warmte, gemoedelijkheid en rust toe aan je interieur. Eikenhout biedt daarnaast een grote verscheidenheid aan verschillende stijlen binnendeuren. Naast eikenhout kun je gebruik maken van bijvoorbeeld berkenhout of essenhout. Dit zijn allemaal lichte houtsoorten die mooi passen. Een mooie en stijlvolle loftdeur in landelijke stijl, of een klassieke deur met verschillende panelen zijn eveneens een goed voorbeeld. Opgeklampte deuren zijn deuren van hout, waarbij massief houten planken zorgen voor een stukje stevigheid en dit zorgt nog eens extra voor het landelijke effect.

Wat dacht je van een landelijke binnendeur, waar gebruik wordt gemaakt van zichtbare balken? Het gebruik van hout is een aanrader voor een landelijke deur en vaak maakt men gebruik van lichte houtkleuren in een landelijk interieur. Ook grijstinten en offwhite kunnen gebruikt worden. De stijlen voor een landelijke binnendeur zijn zoals je hebt kunnen lezen divers en uiteenlopend. Combineer je landelijke binnendeur met een echte houten vloer of mooie natuurstenen tegels.

Lees tip:  Waarom gebruikmaken van glasvezelbehang?

Bron: Meubelmakerij-Utrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *