Wat zijn de verschillen tussen kunstgras en natuurlijk gras?

Echt gras

Echt gras is gras dat gegroeid is door het planten van graszaad of graszoden. Zode is een tapijtachtige rol van gras en een grondlaag, bijeengehouden door gaas of gesneden graswortels die wordt uitgespreid en uitgroeit tot uw gazon.

Kunstgazon

Kunstgras is een oppervlakte van synthetische grassprieten die gemaakt zijn om op natuurlijk gras te lijken.

Beide types van gras hebben hun verschillen, de verschillen omvatten:

– Onderhoud

– Esthetiek

– Milieu-impact

Onderhoud

Hoe een gazon van echt gras onderhouden

Het ergste wat je kan doen na het kunstgras leggen, is om het kunstgras te verwaarlozen. Het zal je nog meer kosten om het te laten opknappen. De beste manier om dit te vermijden is ervoor te zorgen dat u uw gazon voortdurend onderhoudt (of door over te schakelen op een kunstgazon).

Een kunstgazon onderhouden is eenvoudig en neemt geen tijd in beslag. Geniet van uw gras, maai het niet alleen.

Verwijder regelmatig bladeren en afval met een bladblazer, harde borstel of plastic hark.

Gebruik ongeveer twee keer per jaar een onkruidverdelger

Gebruik een kunstgazon spray om urine van uw huisdieren te verwijderen (indien nodig)

Esthetiek

De esthetische verschillen tussen een kunstgazon en een natuurlijk gras gazon.

Echt gras

Echt gras ziet er minder perfect uit dan een kunstgazon omdat de kleur, textuur en de hoogte van de grassprieten afhankelijk zijn van externe factoren zoals het seizoen.

Kunstgazon

Kunstgras is altijd foto-klaar en picture-perfect. De sprieten blijven het hele jaar door even hoog en van dezelfde kleur. Wie het hele jaar door een perfect voor gazon wenst, kiest vaak voor een kunstgazon.

Lees tip:  Kleed je keuken aan met deze accessoires

Milieu-impact

Echt gras

Echt gras maakt gebruik van gas grasmaaiers, deze maken gevaarlijke verontreinigende stoffen in de lucht. Daarom veroorzaakt uw natuurgras, buitensporige luchtvervuiling en geluidsoverlast. Afhankelijk van het type grasmaaier dat u gebruikt, kan een grasmaaier op gas tot 40 keer schadelijker zijn voor het milieu dan het laten draaien van uw auto gedurende dezelfde tijd.

Kunstgazon

Een kunstgazon hoeft niet gemaaid te worden en heeft dus niet dit effect op het milieu.

Besluit

Zowel een kunstgazon als een echt gras gazon hebben hun voordelen, maar voor sommige mensen kan kunstgras genoeg voordelen bieden om het overwegen waard te zijn.

Het kunstmatige gras is zorgvuldig ontwikkeld door de jaren heen om superieur aan echt gras gazon te zijn, en als u zich de luxe van kunstmatig gras kunt veroorloven, is het zeker het overwegen waard.

De tijdsbesparing en het extra plezier van uw zorgeloze gazon kunt u net die extra tijd met de familie opleveren die u hebt gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *