Wat doet een makelaar allemaal bij het verkopen van een huis

Wat doet een makelaar allemaal bij het verkopen van een huis?

Waarschijnlijk weet je wel dat een makelaar huizen verkoopt. Toch weten sommige mensen niet precies wat een makelaar nou allemaal doet tijdens dit proces. Daarom hebben we dat in dit artikel beschreven!

De verkoopprijs bepalen

Een van de eerste dingen die een makelaar doet wanneer je je huis wilt verkopen, is het bepalen van de vraagprijs. Hierbij let een makelaar op een hoop verschillende aspecten, waaronder de staat van het huis, de ligging en de grootte. Omdat er zoveel verschillende variabelen zijn, is het zonder ervaring en de juiste kennis moeilijk om een passende vraagprijs op te stellen. Dit kun je dus het beste aan een makelaar overlaten. De vraagprijs is immers een erg belangrijk aspect, dus zal nauwkeurig moeten worden bepaald. Wanneer de vraagprijs namelijk te hoog is zul je niet van je huis afkomen, terwijl je doorgaans zo snel mogelijk van je huis af wilt. Een te lage vraagprijs zorgt er weer voor dat je veel geld mis kunt lopen. 

Huis in de verkoop zetten

Ook zal een makelaar je huis in de verkoop zetten. Zo kan een makelaar je huis op sites als Funda en de eigen website van de makelaar plaatsen. Ook zal de makelaar voor een te koop bord in je tuin of tegen je raam zorgen, en beschikt de makelaar over een eigen netwerk waarin hij/zij je huis aan kan bieden. 

Bezichtigingen

Daarnaast zal een makelaar de bezichtigingen leiden wanneer er mensen geïnteresseerd zijn in het kopen van je huis. Een makelaar weet hoe hij een huis moet verkopen, dus zal de aantrekkelijke punten van het huis weten te benoemen tijdens een bezichtiging. Ook zal een goede makelaar altijd voorbereid zijn op lastige vragen. 

Lees tip:  3 bewezen tips om van huisstofmijt af te komen

Onderhandelen

Wanneer de bezichtigers het huis willen kopen zal een makelaar tevens de onderhandelingen voeren. Ook dit is iets waar een goede makelaar ervaring mee heeft. Wanneer er tot een akkoord is gekomen zal een makelaar helpen bij de vervolgstappen zoals het opstellen van een koopcontract. 
Naast de bovenstaande punten zijn er nog diverse andere dingen waarbij een makelaar kan helpen. Ben je nog op zoek naar een goede makelaar? Neem dan eens contact op met Van der Eijken Makelaardij in Roosendaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *