Waarom schuimbeton ideaal kan zijn

Er wordt meer en meer gebruik gemaakt van schuimbeton tegenwoordig. En dat is niet zomaar natuurlijk. Ondertussen raakt men ook in de bouwwereld steeds meer overtuigd van de toegevoegde waarde en de voordelen die schuimbeton te bieden heeft. Meteen maar schuimbeton bestellen dus!

Met relatief veel luchtbelletjes

Voor de goede orde, schuimbeton is een vorm van beton met relatief veel luchtbelletjes. De vloer wordt zo niet heel erg zwaar en bovendien isoleert het prima. U kunt dit beton zien als een mengsel van cement, zand, water en schuim. Tijdens het uitharden van het beton ontstaan de luchtbelletjes. Ondertussen wordt deze vorm van beton meer en meer toegepast. En dat voor diverse werkzaamheden.

Schuimbeton als onderlaag voor vloerverwarming

Zo dient een laag van dit materiaal steeds vaker als onderlaag voor de vloerverwarming, een vorm van verwarming die ook al enorm in opmars is. Ook wordt het materiaal toegepast in holle ruimtes en kan het prima voor afschot zorgen op platte daken. De prijs van schuimbeton? Die is afhankelijk van factoren als de totale oppervlakte die u wilt behandelen, de dikte van de laag en de precieze samenstelling van dit soort beton. Schuimbeton zelf plaatsen is overigens prima mogelijk om kosten te besparen.

Dek de grondlaag in de kruipruimte af

Schuimbeton kunt u prima gebruiken als u nou eindelijk eens de kruipruimte in uw woning wilt isoleren. Bij nieuwbouw gebeurt dit al bijna standaard. Wilt u de kruipruimte isoleren dan is het een kwestie van de houten constructie verwijderen. Vervolgens brengt u plastic aan op vloer en wanden om daarna het beton aan te brengen. Ook dient dit soort beton steeds vaker als bodemafsluiter; als afdekking van de grondlaag in de kruipruimte dus. Dit zorgt ervoor dat vochtproblemen onder de grond blijven en zich niet aan de oppervlakte aandienen. Met andere woorden; vochtproblemen kunt u op deze wijze prima elimineren.

Lees tip:  Dakgrind verwijderen? Schakel een specialist in!

Veel lichter

Schuimbeton ziet u ook steeds vaker op werkvloeren en dan specifiek bij de wat grotere bouwprojecten. In dat geval wordt dit beton gebruikt als onderlaag voor bijvoorbeeld de wapeningsnetten. In z’n algemeenheid kunt u er vanuit gaan dat zeventig procent van dit beton uit lucht bestaat. Dit maakt het beton zeer licht terwijl aan de andere kant de isolatiewaarde juist erg hoog is. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen die het gebruik van dergelijk beton met zich meebrengt. En dat voordeel gaat verder dan het feit dat het veel lichter is.

Net zo sterk als regulier beton

Zo is dit type beton bijzonder duurzaam en totaal ongevoelig voor schimmels. Vandaar ook dat het vaker en vaker gebruikt wordt in kruipruimtes. Zoals gesteld is het volumegewicht erg laag en is dit beton vaak aantrekkelijker geprijsd. Nog een groot voordeel is dat het bijzonder gemakkelijk te plaatsen is. De lichtheid van het beton doet overigens niets af aan de kracht. Schuimbeton is namelijk net zo sterk als wat wij gewoon beton noemen. Snapt u nou dat u steeds vaker dit soort beton aantreft en snapt u nu ook dat het nu wellicht toch eens tijd wordt om de kruipruimte in uw huis te isoleren? Aan de slag dus! Hulp nodig bij het maken van uw keuze? De specialisten van Top Renovloer  helpen u graag verder.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *