Waarom kiezen voor raamdecoratie? De 5 redenen!

Wil je raamdecoratie aanschaffen, dan kan je van meerdere voordelen profiteren. Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor raamdecoratie. Ga door met lezen als je meer te weten wilt komen over de 5 meest voorkomende redenen om voor raamdecoratie te kiezen.

Soorten raamdecoratie

Er zijn verschillende soorten modellen waar je uit kunt kiezen, waaronder rolgordijnen, duo rolgordijnen, lamellen, jaloezieën, vouwgordijnen, plisségordijnen, shutters en horren. Elke soort beschikt over een eigen prijskaartje, waarbij de kosten flink kunnen verschillen afhankelijk van welke vorm en stof je kiest. De kosten starten bij ongeveer € 50 en kunnen oplopen tot wel € 900 afhankelijk van wat voor vorm je kiest.

  1. Verduisterend effect

Je kunt raamdecoratie prima gebruiken om de verschillende ruimtes in je woning te verduisteren. Denk bijvoorbeeld aan de ideale manier om de slaapkamer ramen te verduisteren waardoor de ruimte donkerder blijft voor een optimale nachtrust, of aan het verduisteren van de woonkamer ramen om een gezellige en warme sfeer te creëren in de ruimte.

  1. Een goede temperatuurregulatie

Het licht van de zon wordt zodanig tegengehouden dat je woning nooit té warm wordt. Dit is vooral handig in de warme zomermaanden, waarbij de warmte van de zon als het ware gedempt wordt. Je kunt daarnaast kiezen voor raamdecoratie die extra isoleren waardoor de binnenkant van je woning altijd op temperatuur blijft. Vergeet niet dat naast het zonlicht ook tocht tegen wordt gehouden, waardoor je altijd geniet van een gezond binnenklimaat.

  1. Je bespaart op de energiekosten

Met raamdecoratie wordt de temperatuur in je woning gereguleerd, waardoor je minder hoeft te stoken om de ruimtes aangenaam warm te krijgen. Ook tijdens de zomerperiode hoef je de airco minder vaak aan te doen om je huis te verkoelen. Op deze manier bespaar je enorm op de maandelijkse energiefactuur.

  1. Privacy en inbraakpreventie
Lees tip:  Waarom glas de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast in het interieur

Raamdecoratie brengt enige mate van privacy met zich mee, aangezien niemand gemakkelijk binnen in je huis kan kijken. Dit is voornamelijk verstandig als je woont in een huis met veel ramen en de inkijk van anderen wilt beperkten. Je kunt bovendien kiezen voor opties waarbij voldoende zonlicht door kan komen zodat je alsnog genoeg licht in huis hebt. Raamdecoratie zorgt ten slotte ook voor inbraakpreventie, aangezien dieven niet kunnen zien wat je allemaal in huis hebt en of je wel of niet thuis bent.

  1. Meer sfeer en stijl

Je brengt een bepaalde sfeer in je huis als je kiest voor het decoreren van je raam, aangezien je op deze manier zorgt voor een stijlvolle toevoeging aan het interieur van je woning. Er zijn namelijk verschillende soorten en kleuren waar je uit kunt kiezen, waardoor je voor elk soort interieur wel een geschikte kleur vorm kunt vinden.

Vergeet bovendien niet dat de aanschaf helemaal niet duur hoeft te zijn, dat je de plaatsing vaak gemakkelijk zelf kunt uitvoeren zonder dat je een expert in hoeft te huren en dat je de keuze uit een ruim aanbod aan kleuren, stijlen en soorten opties hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *