Voordelen van een kokend water kraan

Waarom kiezen voor een kokend water kraan?

Steeds vaker zie je in keukens een kokend water kraan gebruikt worden. Deze trend is enorm in opkomst en dat is niet verwonderlijk. Met een kokend water kraan kun je namelijk gelijk genieten van een kopje thee. Of heb je heet water om je rijst of aardappelen te koken. Waarom kiezen voor een kokend water kraan? We zetten graag de voordelen voor je op een rij.


Of je nu voor een nieuwe keuken gaat of in je huidige keuken een nieuwe kraan wenst, een kokend water kraan is een goede optie. Vaak combineert een kokend water kraan verschillende mogelijkheden voor het water: van koud en gefilterd water, tot heet en kokend water. Je kunt hierdoor een kokend waterkraan als complete vervanging voor een waterkoker of fluitketel gebruiken. En natuurlijk is het erg praktisch tijdens het koken – je hete water stroom gelijk uit de kraan zonder dat je hoeft te wachten tot het in de pan kookt.

Hoe werkt een kokend water kraan?

Als je een kokend water kraan kiest, komt deze met een reservoir. Dit reservoir wordt aangesloten op de waterleiding. Het water wordt verwarmd, in het reservoir opgeslagen en als jij de kraan open zet komt er dus gelijk heet water uit. Je kunt water van ongeveer 100 graden Celsius verwachten. Het water wordt iets heter opgewarmd, maar als het door de leiding stroomt, zal het iets afkoelen.

Wat zijn de voordelen van een kokend water kraan?
Laten we eens kijken naar de voordelen van een heetwaterkraan. Want, waarom moet je kiezen voor een kokend water kraan?

  • Het grootste voordeel is natuurlijk dat je direct kokend water uit de kraan hebt. Als je visite hebt, kun je zo snel een kopje thee zetten. Of even vlug pasta koken omdat ze onverwachts blijven eten. Waar je voorheen moest wachten tot het water aan de kook was gebracht, heb je met een kokend water kraan gelijk heet water voorhanden.
  • Een ander voordeel is dat je ruimte op je aanrecht bespaart. Je hebt tenslotte geen grote waterkoker of fluitketel meer nodig. Jouw hete water is binnen een handomdraai beschikbaar.
  • Een kokend water kraan is veilig in gebruik. Ze zijn namelijk uitgerust met een kindveilige bediening. Ook beschikken ze over een koele behuizing, zodat de buitenkant van de kraan niet warm wordt. Wist je dat sommige merken de kraan zelfs hebben voorzien van een led lampje die aangaat als er kokend water uit de kraan komt? Maak je dus geen zorgen meer over een waterkoker die kan omvallen.
  • Energiezuinig is een ander pluspunt van de heetwaterkraan. Je kookt nooit meer water dan je nodig hebt en wat je dus moet weggooien. Daarnaast plaats je het reservoir in de buurt van de kraan, zodat je geen energie verliest doordat het water door een lange leiding stroomt. 
  • Geniet van schoon water. Doordat het water boven de 100 graden Celsius wordt gekookt, krijg je altijd schoon water uit de kraan. Bij een waterkoker kan er wel eens kalk in het waterreservoir achterblijven, bij een kokend water kraan heb je hier geen last van.
Lees tip:  Een trap als eyecatcher

En, ben je ook overtuigd van de meerwaarde van een kokend water kraan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *