Vijf redenen om een tafelloper in huis te halen

Het verschijnt steeds vaker op de Pinterestborden en lijkt dus terug van weggeweest: De tafelloper. Maar waar dient het nou precies voor en krijg je niet meer waar voor je geld als je een tafelkleed over je tafel drapeert? In dit artikel lees je vijf redenen om te investeren in een tafelloper.

1. Show die prachtige tafel

De grootste reden om een tafelkleed in te ruilen voor een tafelloper, is het feit dat je met een tafelloper een groter gedeelte van de tafel nog kan zien. Heb jij een prachtige antieke eettafel of een eye-catching koffietafel, dan wil je deze natuurlijk niet verbergen door er een tafelkleed overheen te leggen. De tafelloper ligt alleen over de lengte in het midden van de tafel, waardoor mooie randen en versiersels van de tafel zelf het werk kunnen doen waarvoor ze gemaakt zijn; opvallen.

2. Geen per ongelukke goocheltrucs meer

Tafelkleden bieden misschien bescherming tegen geknoei, maar ze kunnen ook flinke bende teweeg brengen. Een sieraad dat blijft haken in de stof of een wat klunzige manier van opstaan kunnen er al voor zorgen dat een tafelkleed verschuift. Een tafelloper minimaliseert deze mogelijkheid, doordat deze alleen aan de korte zijden van de tafel naar beneden drapeert. Hierdoor verandert er niemand per ongeluk in een mislukte goochelaar die niet alleen het tafelkleed, maar ook alles wat erop stond van de tafel trekt. Een tafelloper kopen is dus een duurzame investering voor iedereen die houdt van uitgebreid dineren.

3. Minimaliseer viezigheid op de tafel

Een tafelloper is dan misschien kleiner dan een tafelkleed, het beschermt net zo goed tegen kringen van glazen & vazen op de tafel én stopt het kaarsvet dat van de kandelaar druipt. Aangezien een tafelloper over het midden van de tafel loopt, kan iedereen hun glazen en de waterkan erop plaatsen én zijn de centerpieces zoals vazen en kandelaars voorzien van een prachtige onderzetter.

Lees tip:  Drie cadeautips voor je volgende housewarming!

4. Trek de ogen naar het belangrijkste

Mocht je toch niet de mooiste tafel hebben, dan kan je een tafelloper alsnog gebruiken om de aandacht te vestigen op iets anders dan de tafel zelf. Zet bijvoorbeeld hapjes in leuke schaaltjes op de tafelloper. Juist minder standaard tafellopers trekken de aandacht van mensen naar iets anders, speel met het design van de tafelloper en hoe je de tafel vervolgens mooi dekt, zodat niemand hun ogen van het prachtige middenstuk af kan houden.

5. De meest onderschatte woonaccessoire

Al met al is de tafelloper misschien wel de meest onderschatte woonaccessoire. Ze hebben lang te lijden gehad onder een wat oubollig statement, maar er zijn ondertussen zoveel verschillende type tafellopers dat ze binnen elk interieur passen en nét die extra uitstraling bieden voor je interieur. Wees de voorloper van interieurstyling en plaats een tafelloper op je kale tafel. Dan kan dat lompe tafelkleed de kast in voor het eerstvolgende kinderfeestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *