Verhuizen naar het buitenland doe je eenvoudig met deze tips

Verhuizen naar het buitenland doe je eenvoudig met deze tips

Ga je emigreren? Dan krijg je met een hele hoop zaken te maken, zowel administratief als logistiek. Het is immers niet zomaar even geregeld, hoewel verhuizen binnen Europa wel gemakkelijker is dan naar buiten Europa. Desalniettemin vraagt het veel voorbereiding en het risico bestaat dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Om je bij een internationale verhuizing op weg te helpen hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet.

Plannen en documentatie regelen

Bij het verhuizen naar een ander land krijg je te maken met een planning en het is zeer belangrijk om voldoende tijd te nemen. Nu is het verhuizen van je inboedel makkelijk te plannen, net zoals de sleuteloverdracht en meer, maar bij zo’n onderneming krijg je vroeg of laat te maken met zaken die onverwachts vertraging oplopen.

Door ruim te plannen en alles goed op elkaar af te stemmen, voorkom je vervelende problemen. Een goede planning is het halve werk en dat is ook van toepassing op een internationale verhuizing. Eén van de meest cruciale aspecten is het papierwerk dat erbij komt kijken. Denk aan het aanvragen van een nieuw burgerservicenummer, het openen van een bankrekening, het regelen van verzekeringen en alle bijkomende administratieve verplichtingen die van toepassing zijn op het land in kwestie.

Neem er de tijd voor, informeer goed en stem je planning daar op af.

Zorg voor een goede verhuizer

Eenmaal alle papieren op orde en je bent in Nederland uitgeschreven en in de nieuwe buitenlandse gemeente ingeschreven? Dan is de volgende stap dat je de inboedel gaat verhuizen. Dit kan op verschillende manieren, zo wordt de inboedel binnen Europa veelal per vrachtauto getransporteerd. Ga je intercontinentaal, dan ben je al snel aangewezen op zeevracht en ook dat heeft weer wat voeten in de aarde.

Lees tip:  Na een gevelrenovatie zijn je muren weer in optimale staat

Het is immers meer dan even van A naar B gaan, want je krijgt te maken met grote volumes aan objecten die verplaatst moeten worden, douane papieren, de timing van ophalen en leveren, en nog veel meer. Maar daarvoor kun je professionele (internationale) verhuizers in de arm nemen, die je van A tot Z kunnen helpen. Dit soort verhuisondernemingen zijn gespecialiseerd om alles voor je te verzorgen, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Ongeacht of het om een particuliere verhuizing gaat of verhuizen met je bedrijf.

Bekijk wat je nodig hebt

Op het moment dat de verhuizing aanstaande is, dan kom je bij het inpakken ineens tot de conclusie dat je wel erg veel spullen hebt. Alles meenemen kan, maar als je met beperkte ruimte zit dan is de vraag of het wel verstandig is om zoveel mee te nemen. Je zult dan keuzes moeten maken. Als het erg kort dag is, dan kan het vervelend zijn om tot de conclusie te komen dat je dingen moet achterlaten.

Andersom kan je op locatie ook tot de conclusie komen dat je dingen hebt meegenomen die je helemaal niet nodig hebt. Ga je van Nederland naar een zeer warm land verhuizen? Dan heeft het niet zoveel zin om je dikke winterjas mee te nemen. Een simpel voorbeeld, maar weeg je inboedel en spullen af tegen de locatie waar je heengaat en bekijk rationeel of je iets wel of niet nodig hebt. Dat kan een hoop gedoe schelen als het moment eenmaal daar is.

Een internationale verhuizing komt met veel randzaken, zeker als je gaat verhuizen met je bedrijf. Zorg dus dat je een goed plan van aanpak hebt om daarmee verrassingen, vertraging of andere ongeregeldheden te voorkomen.

1 reactie

  1. Waardevolle tips voor het regelen van de internationale verhuizing. Hoe verder je verhuist, hoe minder je mee dient te nemen. Ik heb een tijd in Ierland gewoond. Daar huur je een huis doorgaans volledig ingericht. Er was niet zoveel haast om mijn eigen inboedel over te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *