Van plan om een vloer te kopen? Lees hier waar je op moet letten

Ook zo’n moeite met het uitkiezen van een geschikte vloer in jouw woning? Dat begrijpen wij heel goed. Door het grote aanbod in vloeren ontstaat er vaak keuzestress dus kan het voorkomen dat het overzicht even weg is. Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht of misschien net verhuisd bent heb je veel dingen aan je hoofd. Dan komt het kiezen van een vloer er ook nog bij. Gelukkig maken wij het makkelijk voor je. Wij hebben een aantal punten op een rij gezet die jou helpen bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. 

Oppervlakte 

Ten eerste is het van groot belang om goed te verdiepen in het huis. Ga na welke kamers een vloer moeten en welke niet. Noteer vervolgens de oppervlakte hiervan. Wanneer je dit niet precies weet, kan het zij dat je te weinig of juist te veel in koopt bij een vloerenzaak. Dus om het zo efficiënt mogelijk te houden is het een aanrader om het huis goed af te meten.  

Effect 

Wanneer je precies weet wat de oppervlaktes zijn van de kamers waar je de vloeren wilt hebben liggen is het belangrijk om te weten welk effect je wil creëren in jouw woning. Een vloer heeft optisch veel impact op hoe een kamer er uit komt te zien. Wil je jouw huis kleiner, smaller, groter of juist langer laten lijken, kijk dan welke patronen er op de vloeren zitten passen bij jouw gewenste effect in de kamer. Kleur speelt dus ook een gigantische rol in dit verhaal. Heb je weinig lichtinval in huis en wil je meer licht creëren in de woning? Dan is het niet handig om een hele donkere vloer in het huis te plaatsen.  

Lees tip:  Waarom je jouw tuin het beste door een bestratingsbedrijf kunt laten bestraten

Type vloer  

Er zijn ontzettend veel verschillende vloeren beschikbaar. Voor iedereen is er wel iets wils. Van laminaat, tegels, click pvcspc vloer en parket. Er zijn veel opties mogelijk. Anno 2021 zijn pvc vloeren heel erg populair. Dit komt mede omdat de vloeren gemaakt zijn van gerecycled materiaal, hele goede warmte isolerende werking hebben en ook nog eens super geluiddempend zijn. Ideaal als je op een bovenverdieping woont en geen klagende buren aan de deur wilt hebben. Daarnaast hebben de vloeren ook prachtige dessins die sprekend lijken op elementen uit de natuur.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *