design lamp

Uw interieur opfleuren? Dat doet u met een design lamp

Wilt u uw interieur een beetje opfleuren, maar heeft u geen tijd voor een uitgebreide make-over, overweeg dan om in een mooie design lamp te investeren. U zult versteld staan wat een verschil een goed geplaatste lamp maakt op de gehele sfeer in uw woning. Door deze goed uit te kiezen en een prominente plek in uw interieur te geven, komt deze echt goed tot zijn recht. Het uitkiezen van een design lamp doet u niet zomaar. De onderstaande informatie helpt u bij de aanschaf.

De beste design lamp voor uw interieur

Allereerst zal u een lamp aan moeten schaffen die past bij uw interieur. U kijkt dan eerst naar wat de huidige stijl is, zodat u een lamp aanschaft die daarbij past. Er worden schitterende design lampen gemaakt in allerlei stijlen, zoals industrieel, klassiek, landelijk, modern, minimalistisch en traditioneel. U hoeft uiteraard niet te kiezen voor een lamp in de stijl van uw woning, want soms is het mooi om een bepaald contrast te creëren. Heeft u inspiratie nodig, dan is het geen slecht idee om een aantal (online) magazines te raadplegen en simpelweg te beoordelen wat u mooi vindt. Zo krijgt u een goed idee van het soort design lamp dat u aan wilt schaffen.

In het aanbod van LampTwist vindt u ongetwijfeld een lamp naar uw smaak!

Waar wordt de lamp geplaatst of gehangen?

Vervolgens vraagt u zich af waar u de lamp wilt ophangen. Heeft u een mooie grote eettafel, dan is een bijzondere design lamp voor daar boven heel speciaal. Misschien is er een antiek meubelstuk in uw woning die u wilt accentueren door er een landelijke vloerlamp naast te plaatsen. Er zijn design wandlampen, bureaulampen, muurlampen, hanglampen en spotjes. Kies een plaats uit waar u de aandacht naar wilt trekken of die juist extra opfleuring nodig heeft. De beste manier om dit te bepalen is door in uw kamer te gaan zitten en hier goed over na te denken.

Lees tip:  Redenen om je kind te laten sporten

De bediening van uw lamp

Een ander aspect waarover u na moet denken is de bediening van de design lamp. Wilt u deze simpelweg met een knopje aan de muur bedienen, met een tijdschakelaar of met een dimmer? Er zijn ook opties waarmee u uw lamp met een afstandsbediening aan en uit zet of dimt. Wilt u een vloerschakelaar, een muurschakelaar of een schakelaar die in de lamp zelf zit? Het antwoord op deze vraag wordt bepaald door uw eigen voorkeur, door het soort design lamp dat u aanschaft en door de plek van de elektriciteitsleidingen, stopcontacten en lichtknopjes. 

De lichtbron

Als laatste denkt u na over de lichtbron die u bij uw design lamp wilt gebruiken. U heeft de keuze uit een standaard gloeilamp, een halogeen lamp, een LED lamp of een spaarlamp. De keuze van de lichtbron bepaalt de sfeer die de lamp uitstraalt en of de lichtbron zichtbaar is. Houd er ook rekening mee dat een spaarlamp meestal niet te dimmen is. Door even goed stil te staan bij de aanschaf van uw design lamp bent u klaar om een lamp uit te kiezen en u uw interieur ook snel tot leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *