Toegangssysteem met druppel

We zien het tegenwoordig steeds vaker, toegangssystemen met een druppel. Steeds meer mensen gaan naar binnen via een elektronisch deurslot in plaats van met een sleutel. Maar wat zijn nou de voordelen van zo’n druppel? Waarom gebruiken mensen niet gewoon een sleutel? In deze blog vind je het antwoord op deze vragen.

Wat is er mis met een sleutel?

Ondanks dat er veel bedrijven zijn die overstappen naar een druppel, zijn er nog veel bedrijven die werken met sleutels. Ten opzichte van een druppel, heeft een sleutel toch een aantal nadelen. Vrijwel iedereen heeft weleens meegemaakt dat hij zijn sleutel is kwijtgeraakt. Wanneer deze sleutel kwijt is, wil je niet dat andere mensen jouw pand in kunnen en zal je wellicht je slot moeten vervangen. Een ander nadeel is dat je niet kan zien wie er binnen is geweest in jouw pand. Wanneer je veel sleutels hebt, is het ook nog eens overzichtelijk welke sleutel nou bij wat hoort.

Voordelen van een druppel

De nadelen die net hierboven benoemd zijn, zijn allemaal niet van toepassing op de druppel. Sterker nog, een druppel is juist de oplossing voor deze nadelen. Tuurlijk kan je een druppel ook kwijtraken, maar deze kan dan gelijk gedeactiveerd worden. Naast de veiligheid heeft het ook andere voordelen. De toeganscontrole met een druppel is zeer makkelijk te gebruiken en wanneer je de deur dicht doet, valt deze automatisch op slot. Een ander voordeel is dat je gebruikers makkelijk kan registreren. Dit is ideaal voor bedrijven met zowel een vast als wisselend personeelsbestand, het is namelijk makkelijk om het wisselen van gebruikers door te voeren. Ook zie je hiermee precies wie en wanneer naar binnen zijn geweest in jouw pand. De druppels zijn ook nog eens slijtvast en duurzaam, omdat je ze dus kan hergebruiken.

Lees tip:  Mooi servies kopen?

De druppel is overigens ook in te stellen op je telefoon. Stel je vergeet je druppel thuis, dan kan je ‘gewoon’ met je telefoon naar binnen.

Installatie

De installatie van dit toegangscontrolesysteem is niet meer zo ingewikkeld en kostbaar als voorheen. Het systeem is namelijk draadloos, waardoor het makkelijker en goedkoper is om het systeem te installeren. Bij abl beveiliging kan dit toegangssysteem worden aangelegd binnen slechts 10 minuten, ideaal dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *