Tips om stress incontinentie tijdens het slapen tegen te gaan

In Nederland zijn er veel mensen die last hebben van stress incontinentie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, gaat dit niet alleen om ouderen. Stressincontinentie kan voorkomen bij mensen van verschillende leeftijden. Veel vrouwen die kort geleden zijn bevallen kunnen er bijvoorbeeld ook last van hebben. Stress incontinentie kan op verschillende momenten van de dag voorkomen. Zo kan het overdag plaatsvinden, maar ook in de nacht.

Drink in de avond niet te veel water en ga naar de wc voor het slapen

Als je wilt voorkomen dat je in de nacht te maken krijgt met urineverlies, dan doe je er goed aan om ‘s avonds niet teveel te drinken. Het maakt hierbij niet uit of het om water of thee gaat. Wel is de kans groter dat je na het nuttigen van alcohol nog meer last krijgt van incontinentieproblemen. Drink daarom ook zeker geen alcohol net voordat je naar bed gaat. Naast dat het helpt om in de avond niet te veel te drinken, kan het ook helpen om net voordat je naar bed gaat, naar de wc te gaan. 

Maak gebruik van goed incontinentiemateriaal

Een manier om minder last te hebben van incontinentie, is door goed incontinentiemateriaal aan te schaffen. Als je dan ‘s nachts urine verliest, dan heb je hier geen last van. Daarnaast kun je stress incontinentiemateriaal ook overdag gebruiken. In tegenstelling met wat veel mensen denken, zit incontinentiemateriaal helemaal niet vervelend. Het is een zeer prettige oplossing voor een probleem waar je de hele dag en nacht last van kunt hebben. Als je incontinentiemateriaal wilt gebruiken, dan kun je dit eventueel in een drogisterij kopen. Echter, het is begrijpelijk dat je dit liever niet doet en bestellen is dan de beste optie. Zo kun je eenvoudig stress incontinentiemateriaal van Depend.nl bestellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *